Vis tekniske navne i SAP

Kort sagt: i menuen Ekstra og indstillinger markerer du feltet Vis tekniske navne, dette vil vise transaktionskoderne ved siden af ​​transaktionen i SAP Easy Access.


Sådan vises transaktionskoder i SAP-menuen

Kort sagt: i menuen Ekstra og indstillinger markerer du feltet Vis tekniske navne, dette vil vise transaktionskoderne ved siden af ​​transaktionen i SAP Easy Access.

Hvad er SAP-tekniske navne? SAP Tekniske navne er transaktionskoderne, der kan bruges til at få adgang til direkte en SAP-transaktion fra Interface-handlingsmenuen

SAP Tekniske navne vises derefter på SAP-menuen lige før det lange navn på hver transaktion.

Når SAP GUI viser tekniske navne på SAP-menuen, vil du være i stand til at bruge disse transaktionskoder til direkte adgang, og også for at søge efter en transaktion ved hjælp af CTRL-F-genvejen.

Vis transaktionskode i SAP-menuen

At skulle se efter transaktioner i SAP-brugermenuen synes måske at være kompliceret, især da søgningen ikke altid er vellykket nogle gange fører til grænsefladefejl.

SAP viser transaktionskoder

Men at få SAP til at vise transaktionskoder / tekniske navne lige ved siden af ​​transaktionsnavnet kan være ret nyttigt, og det er en simpel indstilling at aktivere.

Sådan viser du transaktionskode i SAP nem adgang

På hovedskærmen i SAP åbner menuen Ekstra> Indstillinger.

Tastaturgenvejen Shift + F9 åbner også denne menu, hvor vi kan have SAP-visningstransaktionskode.

Sådan aktiveres tekniske navne i SAP

Her kan du markere afkrydsningsfeltet Vis tekniske navn for at vise transaktionskoder i SAP-menuen eller fjerne markeringen for at få dem gemt og gemme ændringen.

Og det er det, transaktionskoderne vises nu ved siden af ​​transaktionsnavne.

I menuen Easy Access har du nu SAP-tcodes med beskrivelse.

Sådan viser du tekniske navne i SAP

Har SAP Vis tekniske navne er et meget let trick, da displayet tekniske navne i SAP kun er et afkrydsningsfelt væk.

Sådan aktiveres tekniske navne i SAP

SAP-tekniske navne er transaktionskoderne, der skal bruges til direkte adgang til en transaktion, enten fra SAP-brugermenuen eller direkte fra en transaktion.

For at få SAP-visnings tekniske navne, skal du blot aktivere den tilsvarende optionsvisningstransaktionskode i SAP-menuen, tilgængelig med SHIFT + F9.

Vis tekniske navne i SAP-menuen

Efter at have kontrolleret, hvordan man kan se tekniske navne i SAP, eller hvordan man viser transaktionskoder i SAP, hvilket er det samme, får du vist tekniske feltnavne i SAP.

Efter at have fundet hvordan man viser tcodes i SAP-menuen, skal du blot se SAP Easy Access transaktionskoder med følgende tcodes:

  • SAP Easy Access tcode er SE41,
  • SAP brugermenuen tcode er SMEN.

Løsningen vil også gøre SAP-foretrukne vise transaktionskode, hvilket vil være ret nyttigt at dele en transaktion med en kollega hurtigt.

Visning af transaktionskoderne vil også gøre dine skærmbilleder mere meningsfulde, da både transaktionskoden og transaktionsnavnet beskrivelsen vil blive vist, vil det være mere forståeligt.

Sådan finder du transaktionskode i SAP?

Afhængigt af, om du allerede kender transaktionen eller ej, er der flere måder at finde en transaktionskode eller en transaktionsbeskrivelse i SAP.

Find Transation Code i SAP
  1. Gennemse SAP-menuen for det rigtige transaktionsnavn eller kode,
  2. Søg i SAP-menuen for transaktionsnavn eller kode, der indeholder et givet søgeord med CTRL-F,
  3. Vis transaktionskode fra en transaktion i statuslinjen,
  4. Søg efter en transaktionskode i SAP-transaktionslisten.

Sådan vises SAP-transaktionskode?

I den seneste SAP GUI version 750 er statuslinjen ikke længere nederst på skærmen, og vises ikke altid SAP-transaktionskoden, der aktuelt er åben.

For at se transaktionskoden i SAP 750 og nyere versioner, en gang inden for en transaktion, skal du blot trykke på knappen, der er placeret øverst til venstre på skærmen mellem to pile. Det viser enten systemet, klienten, bruger, applikationsserver, program, transaktion, responstid, tolkningstid eller rundrejser / flushes.

Klik på transaktionskoden, du kan også skrive ned ad den aktuelle transaktionskode med det samme, men hvis du klikker på transaktionen, viser SAP GUI Interface version 750 og nyere altid transaktionskoden i statuslinjen, nu på toppen af grænsefladen.

Sådan finder du programnavn fra transaktionskode i SAP?

Hvis du allerede kender en transaktionskode, men ikke er sikker på, hvad der er programnavnet, er der to hovedmåder at finde ud af programnavnet.

Find programnavn fra transaktionskode i SAP
  1. Brug Ctrl-F søgefunktionen i SAP nem adgang og søg efter transaktionskoden,
  2. Download listen over alle SAP-transaktionskoder og søg efter programnavnet i denne liste.

Sådan tilføjes transaktionskode til favoritter i SAP?

Tilføjelse af en transaktionskode til dine favoritter i SAP er så enkel som at åbne SAP nem adgang, SAP-hovedskærmen, finde transaktionen i transaktionstræet og gøre et højre klik på den og derefter vælge indstillingen Tilføj til favoritter.

Fra siden af ​​transaktionen skal du kontrollere transaktionskoden i statuslinjen, skrive den ned og kigge efter den i SAP-menuen for at tilføje transaktionskoden til favoritter.

Sådan tilføjes transaktionskode i SAP-menuen

Du kan også tilføje dine egne transaktionskoder i SAP-menuen, forudsat at transaktionerne findes i systemet - det vil sige for eksempel tilfældet med brugerdefinerede transaktioner, der oprettes af din organisation.

For at tilføje en transaktionskode til din SAP-menu skal du blot åbne SAP Easy Access-grænsefladen.

Derfra skal du åbne menuen Mere, vælge undermenuen Favoritter, og derefter klikke på Indsæt-transaktionen, og indtast transaktionskoden, der skal tilføjes til din SAP-menu.

Du kan også tilføje denne transaktion ved hjælp af genvejen Ctrl + Shift + F4 direkte.

Hvis din transaktionskode ikke findes i SAP, kan du stadig tilføje den ved at bruge Tilføj andre objekter -indstillingen, hvor du får lov til at indtaste brugerdefinerede værdier i dine favoritter.

Du kan f.eks. Tilføj en transaktionskode for at få adgang til din Fiori-grænseflade, blot ved at oprette et web-URL-link, og indtaste SAP Fiori Web-adressen!

Ofte Stillede Spørgsmål

Hvad betyder SAP Vis tekniske navne?
* SAP* Tekniske navne er transaktionskoder, der bruges til at få adgang til en transaktion direkte, enten fra* SAP* brugermenu eller direkte fra en transaktion.
Hvordan viser du tekniske navne og transaktionskoder i SAP GUI?
Tekniske navne og transaktionskoder kan vises i SAP GUI ved at aktivere indstillingen 'Display Technical Names' i GUI -indstillingerne.

Introduktion til SAP HANA til ikke-teknikere i video


Yoann Bierling
Om forfatteren - Yoann Bierling
Yoann Bierling er en webudgivelse og digital konsulentprofessionel, der får en global indflydelse gennem ekspertise og innovation inden for teknologier. Lidenskabelig med at styrke enkeltpersoner og organisationer til at trives i den digitale tidsalder, er han drevet til at levere ekstraordinære resultater og drive vækst gennem oprettelse af uddannelsesmæssigt indhold.




Kommentarer (0)

Efterlad en kommentar