Styring av råvarer: enkel forklaring på hvorfor det er nødvendig

Materialstrømmer - En logistisk kategori, som er bevegelsen og / eller transformasjonen i den økonomiske sfæren av materielle objekter, som inkluderer energibærere, råvarer og materialer, pågående arbeid osv.
Styring av råvarer: enkel forklaring på hvorfor det er nødvendig


Hvorfor en råvareadministrasjonsprosess?

Materialstrømmer - En logistisk kategori, som er bevegelsen og / eller transformasjonen i den økonomiske sfæren av materielle objekter, som inkluderer energibærere, råvarer og materialer, pågående arbeid osv.

Materialstyring ERP er en prosess som innebærer en målrettet innvirkning på forskjellige deler av logistikksystemet eller på koblingene til logistikkforsyningskjeden som driver med å markedsføre informasjon eller materialstrømmer fra produsenten til stedene for endelig forbruk av produktet .

Materialstyring er en kjerneforsyningskjedefunksjon i enhver bedrift. I utgangspunktet er materialstyring den evnen firmaer bruker til å planlegge totale materialkrav. Plan er nøkkelordet.

Prosessen bak materialstyring er planlegging og er en viktig komponent i alle ERP-løsninger som brukes til å styre lagre og produksjon. Målet med prosessen er å være i forkant for å se problemene komme. Å være i forkant vil gi en ubrutt kjede av komponenter for produksjon for å produsere varer i tide for kundene.

For råvarer endres denne materialstyringsprosessen litt. Som råvareselger er du faktisk nøkkelen til kjeden fordi du er den første. Hvis ordrene dine er sent, vil alle være forsinket. Det betyr at vi vil ta større marginer enn for klassisk materialstyring.

Slik holder du alle lenker i kjeden i gang

Utfordringen her er å hente ut ressursene dine til rett tid. Hvis du gjør det for tidlig, vil du ha store lagringsutgifter til lager og møte utfordringer med implementering av ERP.

Hvis du gjør det for sent, tar du noen enorme risikoer for hele forsyningskjeden. Det beste er å ta noen marginer. La oss se hvordan du tar dem på en god måte med en 3-trinns prosess.

Trinn en: Få et nødlager

Noen råvarer er avhengig av Mother Nature. Det betyr at det kan være naturproblemer, eller til og med naturkatastrofer, som kan forhindre deg i å gjøre arbeidet ditt.

Se for deg at du utvinner kull fra gruver. Hvis et jordskjelv gjør gruven ubrukelig i en måned. Du må fremdeles levere kull i en måned til kundene dine. På den annen side kan du ikke forberede deg på alt.

Hvis en force majeure-hendelse tvinger arbeidstakerne dine til å være hjemme i ett helt år, ville det ikke være bra å ha et ett år langt sikkerhetslager, fordi det vil koste deg mye.

La oss få et eksempel for å beregne sikkerhetsbeholdningen. Etter Eli Schragenheims arbeid med forsyningskjeden, bør du alltid ha en tredjedel av den gjennomsnittlige forbruksgraden i sikkerhetslager. Så hvis kundene dine bestiller 100 tonn hver uke totalt, bør du ha 30 tonn som din sikkerhetsbeholdning. Hvis du trenger å bruke nødsituasjonen din, må du utføre noen nødarbeid med ekstra timer til arbeidstakerne dine for å hente den aksjen.

Målet og utfordringen med å forbedre forsyningskjeden

Trinn to: Lag en konstant strøm av produksjon

Nå som du har en solid beredskapslager, er du ikke redd for naturlige problemer. Det kan fremdeles være noen problemer med arbeidsuregelmessigheter. Disse uoverensstemmelsene kan føre til bruk av sikkerhetsmassen din. Dette er ikke noe du vil ha. Du bør kjenne alle ordrene dine perfekt og kjenne at gjennomsnittlig produksjon skal være balansert.

Trinn tre: Vær alltid balansert

Bestillinger av råvarer har fordelen å svinge sakte. Det er faktisk så mange ordrer at det ikke beveger seg mye. Bruk denne balansen til å forbedre produksjonslinjene dine ved å bruke Lean Six Sigma og kontinuerlige forbedringsmetoder.

Lean Six Sigma på Wikipedia

Raw Materials Management trenger et øyeblikk

Nok en gang er råstoffstyringsrollen nøkkelen. Uten det kan ingen være i tide og hele forsyningskjedeprosessene risikerer å komme for sent.

På den annen side er ikke styringsprosessen den vanskeligste å håndtere fordi den vanligvis produserer bare en råvaretype, for eksempel kull.

Dette betyr at prosessen skal fokusere på den, og også alltid være forsiktig med mulige naturlige problemer som kan oppstå utenfor selskapets kontroll.

For å unngå denne typen problemer, må du sørge for at hele teamet er oppdatert med den nyeste beste praksis ved å gå inn på SAP-opplæring på nettet og få opplært kompetanse innen råvarestyring.

Ofte Stilte Spørsmål

Hvordan administrere råvarer?
For vellykket ledelse, få en nødreservat, skape en konstant strøm av produksjon og alltid være balansert. Materialstyring er en kjernefunksjon for forsyningskjeden i alle foretak.
Hvorfor er styring av råvarer kritisk for effektive produksjonsprosesser?
Effektiv styring av råvarer er avgjørende for å opprettholde optimale lagernivåer, redusere avfall og sikre en jevn produksjonsprosess, noe som direkte påvirker et selskaps driftseffektivitet og kostnadseffektivitet.




kommentarer (0)

Legg igjen en kommentar