SAP Firmakodetildeling til land i tre enkle trinn

Når du får en firmakode som ikke er tilordnet land eller land til beregningsprosedyre-melding nummer FF703, for eksempel mens du oppretter en forespørsel om tilbud på RFQ i SAP MM, er det flere trinn å sjekke for å løse problemet og fortsette med dokumentopprettelsen :


Løs firmakode som ikke er tildelt land

Når du får en firmakode som ikke er tilordnet land eller land til beregningsprosedyre-melding nummer FF703, for eksempel mens du oppretter en forespørsel om tilbud på RFQ i SAP MM, er det flere trinn å sjekke for å løse problemet og fortsette med dokumentopprettelsen :

  • Lag beregningsprosedyre,
  • tilordne land til beregningsmetode
  • opprettholde skattekode

Denne prosedyren er litt annerledes enn tilordningen av firmakoder til selskapet, men firmakoden tilordnes også land og firma.

Lag beregningsprosedyre

I SPRO tilpassing, gå til Finansiell regnskap> Finansiell regnskap globale innstillinger> Skatt på salg / kjøp> Grunninnstillinger> Sjekk beregningsprosedyren.

Velg aktivitetsendringsvisningsprosedyrene, og kontroller om det allerede finnes en beregningsprosedyre.

Hvis ikke, er det nødvendig å opprette en ny, ved å velge det nye oppføringsalternativet.

Skriv inn prosedyrenavnet og prosedyrebeskrivelsen, som skal være nok til å fortsette med oppretting av beregningsprosedyren.

En tilpassingsforespørsel vil være nødvendig for å lagre endringene og opprette beregningsprosedyren i systemet.

Tilordne land til beregningsprosedyren

Det neste trinnet er å tildele landet til den nylig opprettede beregningsprosedyren.

I SPRO tilpasse transaksjon, velg finansiell regnskap> finansiell regnskap og globale innstillinger> skatt på salg / kjøp> grunninnstillinger> tilordne land til beregningsprosedyren.

Finn nå landet for hvilket oppdraget til beregningsmetoden skal utføres. Hvis listen over land er for stor, eller du ikke finner den, bruk posisjoneringsalternativet til å hoppe direkte til ønsket landsposisjon i tabellen.

Når landskodelinjen er funnet, skriv inn det tilsvarende prosessnummeret, eller trykk F4 for å få en liste over mulig verdi av eksisterende beregningsprosedyrer.

Når beregningsprosedyren er valgt og angitt for landet, fortsett med lagringsalternativet. Det er ikke nødvendig å legge inn en beregningsmetode for alle land, men bare for landene som brukes av et selskap.

En tilpassingsforespørsel vil være nødvendig for at operasjonen skal fullføres og informasjonen skal lagres i systemet.

Oppretthold skattekode

Det neste og siste skrittet er å opprettholde skattekoden for det tilsvarende landet der beregningsprosedyren er utført.

I SPRO, gå til finansiell regnskap> finansiell regnskap global innstillinger> skatt på salg / kjøp> beregning> definer skattekoder for salg og kjøp.

Transaksjonen viser direkte en melding om å spørre om landskode, skriv inn landskoden der skattekoden skal defineres.

Deretter legger du bare inn skattekoden som skal brukes til landet, for eksempel 00 for eksempel, men selvfølgelig tilpasse det til lokale behov.

Egenskapene til skattekoden kan skrives inn nå, for eksempel skattetype, EU-kodeflagg, målskattkode, toleranse, inaktivitetsflagg og mer.

Skattekoden vil bli opprettet og kan lagres. Kontroller at riktig skattetype er angitt.

Hvis det er nødvendig, ikke nøl med å opprette en skattekode for hver skattetype, for eksempel en inntektsskatt og en utgangsskatt for den oppgitte skattekoden.

Ofte Stilte Spørsmål

Hvordan tilordne en firmakode til et land i SAP i tre trinn?
Denne oppgaven innebærer å konfigurere firmakodeinnstillingene og koble den til de landsspesifikke innstillingene i systemet.

Introduksjon til SAP HANA for ikke-teknikere i video


Yoann Bierling
Om forfatteren - Yoann Bierling
Yoann Bierling er en nettpublisering og digital rådgivende profesjonell, noe som gjør en global innvirkning gjennom kompetanse og innovasjon innen teknologier. Han er lidenskapelig opptatt av å styrke enkeltpersoner og organisasjoner til å trives i den digitale tidsalderen, og blir drevet til å levere eksepsjonelle resultater og drive vekst gjennom oppretting av pedagogisk innhold.




kommentarer (0)

Legg igjen en kommentar