Si ERP ndihmon firmat këshilluese

Si ERP ndihmon firmat këshilluese [Shqiptar]

Prezantimi

Kërkesa për Zgjidhje ERP pritet të rritet me një normë të qëndrueshme. Në vitin 2020, industria ERP vlen më shumë se 40 miliardë dollarë. Të dy ofertat dhe kërkesa për Zgjidhje ERP janë në rritje, dhe ERP janë kthyer në zgjidhje më të përqendruara në biznes

Për firmat këshilluese, shkathtësia, kontrolli dhe dukshmëria janë tre faktorët kryesorë që nxisin performancën. Për të menaxhuar shpërndarjen e projektit dhe për të qëndruar përpara konkurrencës, firmat këshilluese po kalojnë në ERP cloud të dizajnuar mirë. Firma konsulente mbështeten te punonjësit e tyre për të përfunduar një projekt dhe për të realizuar në kohë brenda një buxheti. Me globalizimin, sjelljet e klientit ndryshojnë dhe transformimin e teknologjisë, kompleksiteti i projektit vazhdon të rritet. Një ERP për format e këshillimit siguron teknologjinë për të përmirësuar performancën e firmës, për të ndjekur projektet dhe planifikimin e burimeve dhe për të identifikuar levat e përmirësimit.

Cilat janë përfitimet e një ERP për firmat këshilluese:

Një ERP siguron shikueshmërinë dhe informacionin që kërkohet për të marrë vendimet e duhura që drejtojnë performancën. Shumica e firmave këshilluese fillojnë të punojnë me spreadsheets excel, por spreadsheets nuk janë në gjendje të parashikojnë dhe parashikojnë. Ato ofrojnë një pasqyrë të pamjes së pasme që pengon menaxhimin e firmave këshilluese të ndërtojnë një avantazh konkurrues pasi ato rrisin kufijtë e projekteve dhe përdorimin e konsulentëve.

Kur zgjidhni një ERP për konsultim, ekzistojnë tre përfitime kryesore për të kërkuar:

 • 1) Menaxhimi i projektit and on-time delivery: The adoption of an ERP will help you reduce delays, and budget overruns. An ERP for consultants will increase the turnover of successful projects and will help increase the on-time delivery performance. Not only does and ERP bring better performance and profitability, but it also contributes to client’s satisfaction.

 • 2) Automatizimi i procesit: Konsulentët zakonisht kanë shumë detyra administrative dhe të përsëritura për të kryer: përcjelljen e kohës, raportimin e shpenzimeve, planifikimin e burimeve, faturimin e klientit… Këto detyra janë me vlerë të shtuar dhe i pengojnë ata të shpenzojnë më shumë kohë për të kërkuar projekte të reja ose për të rritur klientët 'kënaqësi. Një ERP siguron teknologjinë për të automatizuar të gjitha proceset dhe gjenerimin e fitimeve të rëndësishme të produktivitetit. Kur bëhet fjalë për llogaritjen e ROI të një ERP, koha e kursyer në të gjitha nivelet e firmës ka një ndikim të rëndësishëm në rezultat.

 • 3) Planifikimi i burimeve dhe fleksibiliteti: Tani më shumë se kurrë, bizneset e shërbimeve profesionale duhet të shtojnë fleksibilitet në burimet e tyre. Jo vetëm që ekonomia bëhet gjithnjë e më e paqëndrueshme (kriza e rregullt janë vetëm shembuj) por e gjithë dëshira e fuqisë punëtore dëshiron më shumë fleksibilitet (50% e popullsisë aktive të SH.B.A. do të jetë e pavarur në 2027). Një ERP ndihmon firmat të punojnë në një mënyrë bashkëpunuese. Rrjedhat e punës dhe menaxhimi i detyrave janë krijuar për të transferuar në mënyrë të sigurt informacionin dhe për të mbajtur shënimet e tij, informacioni shpërndahet në kohë reale tek njerëzit e duhur, puna mund të bëhet në telefonat inteligjentë kudo që janë konsulentët.

Si mund ERP ndihmon firmat këshilluese të bëhen më konkurruese?

An ERP për një firmë këshilluese is a crucial asset to get a better understanding of the business and to improve its performance. Some of the competitive advantages are:

 • 1) Dukshmëri e menjëhershme: Shumica e shërbimeve të ofruara nga firmat këshilluese janë të paprekshme. Klientët dhe konsulentët duhet të kenë qasje në kohë reale në të dhënat e projektit të tyre dhe të ndajnë nivelin e duhur të informacionit. Ndihmon gjithashtu në përmirësimin e planifikimit të burimeve, për një shfrytëzim më të mirë të punonjësve.

 • 2) Lëvizshmëria e punonjësve: Gjatë një projekti, menaxherët mund të duhet të punojnë nga jashtë ose të zgjerojnë projektin jashtë shtetit. Shtë e rëndësishme që ai të dijë se kush është i disponueshëm dhe i gatshëm nga çdo vend për të realizuar më mirë projektin. Ajo shmang vonesat dhe kostot e punësimit.

 • 3) Një sistem i integruar cloud: Një bazë e të dhënave e ndarë nga të gjithë. Të gjitha azhurnimet po ndodhin në kohë reale, dhe firmat këshilluese mund ta përdorin këtë për të kontrolluar performancën e projekteve të tyre dhe parashikojnë ROI-in e tyre.

 • 4) Blerja e talentit: industria po përjeton një mungesë talentesh. Papunësia në talentin e teknologjisë është nën 1.5%, duke e bërë atë sfiduese të punësojë talente. Por përdorimi i ERP-ve moderne do të ndihmojë në vendosjen e strategjive më të mira të punësimit. Një ERP për një firmë konsulente mund t'ju njoftojë se cilat do të jenë aftësitë që do t'ju mungojnë në horizonte të ndryshme dhe cilat janë tendencat në afatin e aftësive të kërkuara nga klientët. Me këtë informacion në dorë, menaxherët e punësimit mund të parashikojnë më mirë dhe të ndërtojnë një avantazh konkurrues, pasi ato ofrojnë burimet më të mira për t'iu përgjigjur problemeve të klientëve të tyre.

Pse firmat këshilluese duhet të zgjedhin të kalojnë në një zgjidhje ERP të bazuar në re?

Në këtë fazë është e rëndësishme të zgjidhni midis ERP të duhur: bazuar në cloud apo jo? Këtu janë përfitimet kryesore nga një zgjidhje e bazuar në re:

 • 1) Zbatim i thjeshtë: Një ERP cloud mund të instalohet dhe vendoset në kompaninë tuaj brenda disa ditësh kur ERP-të e paracaktuar kërkojnë muaj për tu instaluar. Pse eshte ajo? Arkitektura e serverëve është plotësisht e pritur jashtë serverëve lokalë që shmang shpenzimet e çdo kohe në këtë çështje. ERP-të bazuar në cloud janë gjithashtu të dizajnuara me modele specifike të kufizuara që kufizojnë punën e vendosjes në zgjedhjen midis opsioneve të ndryshme të vendosjes.

 • 2) Shkallueshmëria: Një përfitim tjetër është mundësia për të rritur kërkesat e infrastrukturës ndërsa biznesi juaj rritet. Kufizon rreziqet financiare pasi ju mund të rregulloni numrin e licencave në numrin e përdoruesve në firmën tuaj dhe kurrë nuk rrezikoni të mungoni licencat ose të keni shumë. Kur materializohet një krizë dhe zvogëlohet numri i të punësuarve, ulja e numrit të licencave është gjithashtu një mënyrë e shkëlqyeshme për të zvogëluar rrezikun.

 • 3) Kursim i kostos: Meqenëse ERP është pritur në servera cloud që i përkasin kompanisë ERP, nuk ka nevojë për blerje të serverëve të brendshëm, ose mbledhjen e një ekipi IT për të menaxhuar ERP. Firma këshilluese paguajnë për përdorimin dhe përfitojnë nga një shërbim i dedikuar.

 • 4) Siguria: Gjatë fazave të para të ERP cloud, firmat nuk ishin të gatshme të përdorin këtë metodë pasi e konsideruan atë si të pasigurt. Tani është e qartë se arkitektura me bazë cloud është ndër mënyrat më të sigurta për të mbrojtur të dhënat. Ofruesit e shërbimeve si AWS ose Azure kanë standardet më të larta për sa i përket sigurisë dhe sigurisë në internet. Të dhënat trefishohen dhe ruhen rregullisht duke kufizuar çdo rrezik humbjeje ose vjedhjeje.

Përfundim:

Cloud ERP është zgjidhja për firmat që synojnë të zgjerojnë shërbimet e tyre me shpejtësi në të gjithë botën dhe të përdorin KPI të nevojshme për t'i arritur ato.

Një firmë këshilluese duke përdorur një ERP do të kursejë kohë dhe përpjekje për të kuptuar proceset e tyre dhe për të marrë informacion më të mirë për të drejtuar biznesin dhe për të përmirësuar performancën e tij. Me zbatimin e duhur, një ERP mund të jetë një partner strategjik për një kompani konsulente në arritjen e qëllimeve afatgjata.

Referencat

Pse të pajisni një ERP për firmë këshilluese?
Specifikat e softuerit për firmat këshilluese
Si të përshpejtoni rritjen e firmës suaj të konsulencës [2020]?
Ështjet e personelit në firmat këshilluese
Si ERP në re mund të përfitojë nga firmat e këshillimit të menaxhimit

Foto Galeria

Artikuj të ngjashëm


Comments (0)

Lini një koment