Cila është e ardhmja e konsulentit ERP?

Cila është e ardhmja e konsulentit ERP? - Shqiptar

Sapo një biznes i vogël i lagët këmbët dhe sheh se si funksionon industria e tyre specifike, nuk ka kohë që ata të kuptojnë se kanë nevojë për më shumë fuqi punëtore. Ekzistojnë faza normale që ndërmarrjet të kalojnë përpara se të arrijnë në pikën kur automatizohet i gjithë sistemi i tyre, por nganjëherë pronarët e bizneseve të vogla kalojnë ato faza dhe kapin përfitimet e automatizmit herët.

Do të gjeni që shumica e bizneseve të vogla përdorin njerëzit për çdo aspekt të kompanisë së tyre. Kjo është e shkëlqyeshme për ta mbajtur prodhimin, komunikimin dhe promovimin intim dhe më origjinal me publikun, por nuk është i shkëlqyeshëm për produktivitetin. Ai gjithashtu nuk është më i miri për prodhimin afatgjatë sepse njerëzit mund të funksionojnë vetëm kaq shpejt.

Kompanitë më të mëdha po prodhojnë më shumë përmbajtje dixhitale dhe produkte me një ritëm më të lirë, sepse ata kanë hedhur punonjës njerëzorë dhe kanë investuar në sisteme të automatizuara, si ERP (Enterprise Resource Planning). Për shembull, në vend që të përdorni 30 punonjës për të regjistruar 30 klientë për sigurim automobil me përgjegjësi me kosto të ulët në një orë, mund të regjistroheni 30 klientë në 1 deri në 10 minuta me një sistem automatizimi.

Siç e dimë të gjithë, teknologjia po shndërrohet në një nivel më të lartë inteligjence më shpejt se sa e kuptuan shumica e njerëzve. Megjithëse ju mund të ulni kostot duke bërë tregti në procese njerëzore me procese teknologjike, prapë ju nevojiten njerëzit që të monitorojnë, azhurnojnë dhe kontrollojnë këtë softuer.

Kjo është arsyeja pse ju keni mundësi pune si një konsulent ERP, por me rritjen e vazhdueshme të teknologjisë, mund të filloni të pyesni veten se ku po çon e ardhmja e konsulentëve ERP dhe punë të ngjashme.

Isfarë është një konsulent ERP?

Për të filluar, duhet të dini se çfarë do të thotë ERP. ERP qëndron për Planifikimin e Burimeve të Ndërmarrjeve. Ky është një program menaxhimi i procesit të biznesit që ofron një mori funksionesh të lidhura me teknologjinë, shërbimet dhe burimet njerëzore, për një organizatë specifike.

Përdorimi i një sistemi ERP mund të ndihmojë kompanitë të kursejnë para sepse i lejon ata të shmangin punësimin e punonjësve të caktuar. Sistemi në thelb bën atë që synohen role të caktuara të punës.

Një konsulent ERP është një person ose grup njerëzish që ofrojnë ndihmë për të siguruar funksionimin e këtij programi siç funksionon. Ky individ ose grup siguron që softueri funksionon siç duhet dhe nëse nuk është ashtu, është detyra e tyre të ofrojnë një zgjidhje për çdo gabim që lind. Për shembull, nëse jepet një gabim në çmimin gjatë krijimit të një urdhri shitjeje, ERP do të duhet të gjejë një mënyrë për të zgjidhur gabimin e çmimeve shpejt dhe në mënyrë efektive.

Përveç sigurimit të softuerit që funksionon pa probleme, konsulenti ERP gjithashtu ka për detyrë të zhvillojë dhe kombinojë idetë e klientit të tyre me funksionalitetin e softuerit. Nëse është e nevojshme, konsulenti ndihmon në marrjen e vendimeve për planifikimin e burimeve.

Për tu zhytur më thellë në detyrat dhe përgjegjësitë që kanë konsulentët ERP, duhet të kuptoni se qëllimi i tyre kryesor është të ndihmojnë këtë softuer në çdo mënyrë të mundshme.

Për shembull, ata vazhdimisht i qasen dhe krijojnë zgjidhje që janë të shpejta dhe të lira për nevojat e softverit në çdo fushë. Këto fusha shtrihen nga komunikimi i punonjësve dhe trainimi i tyre deri në funksionalitetin e proceseve të biznesit.

Megjithëse roli i tyre kryesor është monitorimi i softuerit dhe integrimi i tij me fushat e tjera të kompanisë, është gjithashtu e rëndësishme që këta konsulentë të komunikojnë në mënyrë efektive dhe të mbajnë të gjitha nivelet e një kompanie të informuar mbi proceset e softuerit. Vendosja e një ERP mund të jetë një sfidë e madhe në fillim dhe mund të ndërmarrë hapa të shumëfishtë, por konsulentët zakonisht punësohen pasi një sistem është tashmë në funksion.

Kompanitë që kanë dhe veprojnë nën një sistem kompleks teknologjik do të jenë më të detyruar të punësojnë një konsulent ERP. Në varësi të madhësisë së kompanisë, ata mund të punësojnë më shumë se një konsulent për të vazhduar kërkesën.

Një konsulent ERP duhet të jetë në gjendje të monitorojë dhe kujdeset për mirëmbajtjen e sistemit, të komunikojë me respekt me klientët për të zbuluar çështjet e tyre të lidhura me ERP dhe të paraqesë ndonjë funksion të ri para degëve të ndryshme gjatë ose pas një azhurnimi të sistemit.

E thënë kështu, një Konsulent ERP jo vetëm që duhet të jetë i aftë teknologjikisht, por gjithashtu duhet të jetë i aftë në fusha të shumta siç janë aftësitë sociale, shërbimi i shkëlqyeshëm për klientët, aftësitë drejtuese dhe aftësitë e të folurit publik.

Me kompleksitetin dhe gamën e gjerë të përgjegjësive brenda këtij roli, orari i punës i konsulentit ndryshon. Ata kanë tendencë të punojnë me orë të gjata dhe shpesh duhet të jenë të disponueshëm për një ndërrim në thirrje nëse ndodh një urgjencë në lidhje me programin.

Punët e konsulentit ERP Duken se janë të frytshëm në të ardhmen

Shumica e ndërmarrjeve kalojnë nëpër faza para se të vendosin t'i drejtohen sistemeve të automatizmit. Ndërsa bizneset e vogla kalojnë në ndërmarrje të shkallës së mesme, ata ngadalë fillojnë të integrojnë shërbimet ERP në procesin e tyre.

Në mënyrë tipike, pasi vërejnë rritje të produktivitetit dhe prodhimit, ata përfundimisht do të marrin një sistem të tërë ERP. Koha midis kur një biznes është krijuar për herë të parë dhe po funksionon vetëm me njerëzit dhe kur ata kuptojnë se sistemet e automatizmit janë të dobishme, fillon shpejt të zvogëlohet.

Koha midis dy fazave pritet të ulet edhe më tej edhe në të ardhmen. Në fund të fundit, sistemet ERP rritin të ardhurat për pronarët e bizneseve sepse nuk duhet të investojnë në aq shumë fuqi punëtore në mënyrë që të vazhdojnë me rritjen e prodhimit.

Kështu pronarët e bizneseve po bëhen gjithnjë e më të ngazëllyer për sistemet ERP dhe nivelet e suksesit që ata mund të krijojnë.

Megjithëse fuqia punëtore po zvogëlohet në disa zona për shkak të këtyre sistemeve, pozicionet e konsulentit ERP mund të mos prishen plotësisht vetëm. Me rritjen e përdorimit të sistemeve ERP, kompanitë do të kenë nevojë për më shumë konsulentë për të mirëmbajtur softuerin e sistemeve.

Kjo kërkesë do të shkaktojë në mënyrë të barabartë një kërkesë në këtë fushë pune, por nuk do të thotë që të ardhurat vjetore për këtë punë gjithmonë do të rriten gjithashtu. Ndërsa evoluon softveri ERP, ka më pak punë që konsulentët ERP do të duhet të bëjnë. Kjo mund të bëjë që punëdhënësit të zvogëlojnë sa paguajnë konsulentët. Kjo vlen veçanërisht për kompanitë që preferojnë sistemet ERP të bazuara në cloud sepse një infrastrukturë brenda nuk është më një domosdoshmëri.

Nga ana tjetër, ndërsa kërkesa për konsulentë ERP rritet, më shumë njerëz do të investojnë në certifikime për këtë fushë. Pra, me rritjen e konsulentëve në dispozicion, paga vjetore për Konsulentët ERP mund të bjerë pak më shumë.

Sigurisht, nuk mund të parashikohet e ardhmja, por trendet e monitorimit të zgjidhjeve ERP mund t'ju ndihmojnë të përcaktoni një parashikim të mirë se ku mund të shkojnë konsulentët ERP në të ardhmen.

Frangat Imani, AutoInsuranceCompanies.org
Frangat Imani, AutoInsuranceCompanies.org
Frangat Imani writes and researches for the auto insurance comparison site, AutoInsuranceCompanies.org. She earned a Bachelor of Arts in Film and Media and specializes in various forms of media marketing.

Foto Galeria

Artikuj të ngjashëm


Comments (0)

Lini një koment