SAP zgjidh gabimin e çmimeve: Gjendja e detyrueshme MWST mungon

SAP zgjidh gabimin e çmimeve: Gjendja e detyrueshme MWST mungon [Shqiptar]

Gabimi i çmimeve Gjendja e detyrueshme MWST mungon

Kur krijoni një porosi të shitjes në SAP, mund të merrni gabimin e çmimeve: Obligimi i detyrueshëm MWST mungon, sepse kodet tatimore nuk janë në përputhje midis produkteve të porositura dhe taksave të konsumatorëve.

Zgjidhja me pak fjalë: kontrolloni logun e papërfunduar të porosisë, vini re vijat e artikullit me gabimin e çmimeve, për çdo material, përditësoni kodin fiskal në Sales: sales org. 1 pamje.

MWST (Mehrwertsteuer) nënkupton Tatimin mbi Vlerën e Shtuar në gjermanisht nëse jeni duke u përpjekur të shisni një material tatimor pa pagesë për një klient të paguar me taksë të plotë, mund të ndodhë çështja në porosinë e shitjeve.

Hapi i parë, në rendin (shifra VA01 për krijimin e porosisë së shitjeve SAP, ndryshon VA02, shfaq VA03), është të kontrollojë logun e paplotësimit, të dinë se cilat rreshta të rendit janë në gabim, në menynë Edit => Regjistrimi i papërfunduar ose shortcut Ctrl + F8.

Në logun e papërfundimit, kontrolloni linjat e elementit në gabim në shembujt e mëposhtëm, linjat 10, 20, 40, 60, 70, 80, 90, 100, 110, 120 (+ komponente BOM 121, 122), 130, 150 kanë këtë gabim çmimi.

Hapni klientin me zonën e shitjeve (Kodi i transaksionit të krijimit të klientit SAP VD01, ndryshoni VD02, shfaqni VD03), shkoni në të dhënat e shitjeve të konsumatorëve dhe në dokumentet e faturimit shihni kodin fiskal për MWST, në kodin e mëposhtëm kodin 1.

Pastaj, njëri pas tjetrit, hapni produktin (Kodi i transaksionit të krijimit të materialit SAP MM01, ndryshoni MM02, shfaqni MM03), me të dhënat e Shitjes për shikim Shitjet: shitja org. 1, dhe gjeni kodin tatimor për MWST në rastin më poshtë, është 2, taksë gjysmë, ndërsa duhet të jetë 1, taksë e plotë.

Ndryshoni atë në kodin e saktë tatimor, ruani materialin, kthehuni në porosinë tuaj të shitjes (mund të keni nevojë të lini dhe rifuteni në transaksion për të pasur përditësimin e materialit në konsideratë) dhe provoni përsëri. Tani duhet të jeni në gjendje të përpunoni porosinë tuaj të shitjes.

Hyrja në SAP HANA për Jo-Techies në video

Artikuj të ngjashëm


Comments (6)

Chris Rowe, 2018-08-19
Simple, claro y bien explicado, muchas gracias
Audrey Coleman, 2018-08-19
Ich wusste nichts über diese Details, bitte mach mehr
Gregg Lawson, 2018-08-19
Excelente história, obrigado por compartilhar
RomanceXglossy, 2018-08-19
Bonjour, j'ai vu votre article et cela m'a aidé à résoudre mon problème, merci beaucoup
Apenguinte, 2018-08-19
Tolle Information, vielen Dank für das Teilen
Fashionur, 2018-08-19
Մեծ տեղեկություններ, շնորհակալություն հաղորդելու համար

Lini një koment