Zgjidhja e bilancit të emisionit jo zero ndërsa krijoni faturë të furnizuesit në SAP

Zgjidhja e bilancit të emisionit jo zero ndërsa krijoni faturë të furnizuesit në SAP [Shqiptar]

Mos balanconi gabimin zero duke krijuar faturën e furnizuesit

Gjatë krijimit të një fature furnizuesi në një sistem SAP, bilanci i gabimit jo zero mund të ndodhë. Në ndërfaqen FIORI, gabimi përshkruhet si më poshtë:

  • Diagnostifikimi: Sistemi ka zbuluar një ndryshim midis borxheve dhe kredive. Dallimi qëndron jashtë kufijve të vendosur të tolerancës.

  • Përgjigja e sistemit: Sistemi nuk mund të postojë dokumentin.

  • Procedura: Nëse kjo mesazh shfaqet kur po përpunoni një dokument në internet, mund të ndryshoni shumat ose të futni artikuj të rinj derisa të mund të postoni dokumentin. Ju mund të ndryshoni llojin e verifikimit të faturës, në mënyrë që dokumenti të mund të postohet më vonë në sfond. Nëse kjo mesazh u shfaq kur një dokument u verifikua në sfond, tani mund të përpunoni dokumentin.

Për të arritur të postoni faturën e furnitorit SAP pasi të ndodhë ky gabim, ndiqni udhëzimin më poshtë.

MIRO Bilanci jo verifikimi zero që nuk funksionon

Kontrolli i bilancit të faturës së furnitorit

Filloni duke hedhur një vështrim në transaksionin e ndërfaqes SAP FIORI për krijimin e faturave të furnizuesit në këndin e sipërm të majtë. Bilanci i faturës shfaqet me të kuqe në rast se bilanci nuk është i saktë.

Filloni duke hapur skedarin e artikujve të Llogarit të Përgjithshëm.

Në atë skedë, klikoni në ikonën plus për të krijuar një artikull të ri të llogarisë General Ledger për faturën.

Për të gjetur llogarinë e duhur të librit të përgjithshëm për t'u përdorur në faturë, përdorni funksionin e kërkimit.

Pasi të jetë zgjedhur llogaria e General Ledger, shkruani shumën e duhur për të marrë parasysh librin kryesor në rreshtin e artikullit.

Pastaj, shtypni enter për të bërë ndryshimin në sistemin SAP, dhe nëse shuma është e saktë, bilanci në këndin e sipërm të majtë të krijimit të faturës së furnizuesit duhet të kthehet i gjelbër, që do të thotë se fatura tani mund të krijohet.

Hyrja në SAP HANA për Jo-Techies në video

Artikuj të ngjashëm


Comments (0)

Lini një koment