Si të ndryshoni ngjyrën në SAP GUI

SAP GUI ngjyra të ndryshme për sistemin

Personalizimi i ngjyrave të dritareve të ndërfaqes SAP është një mënyrë e shkëlqyeshme për të dalluar sistemet SAP që po punojnë.

Për shembull, duke punuar në të njëjtën kohë në sistemin e zhvillimit, një tjetër për testim, dhe një tjetër për prodhim. Ose ka një dritare për sistemin evropian, një tjetër për Amerikën dhe një tjetër për Azinë.

Duke pasur një ngjyrë të ndryshme për dritaren e SAP GUI‌ mund të shpëtojë disa probleme kur të bësh gjërat shpejt dhe të shmangësh përzierjen e sistemeve të ndryshme të SAP.

Kur punoni me një hyrje të SAP si të plotë si kjo (Fig 1), bëhet kritik që të aplikoni ngjyra të ndryshme në ato më të rëndësishme, p.sh. sistemi i prodhimit të paktën.

Një gabim mund të bëhet me kalimin e dritareve, duke i dalluar ato me sy, është një mënyrë e shkëlqyeshme për të shmangur problemet.

Duhen vetëm disa minuta për të dalluar me shpejtësi sistemet SAP.

Së pari, thjesht hapni një regjim dhe shkoni te "Cilësimet e Projektimit ..." (Fig. 2).

Hapni aty skedën e dytë (Cilësimet e Ngjyrave) (Figura 3), hidhini një sy temave të ndryshme dhe zgjidhni atë që do të përdoret për të gjitha sistemet sipas parazgjedhjes.

Pastaj, thjesht zgjidhni një nga stilet që lidhen me temën e zgjedhur dhe luani me ngjyrat e sfondit / planit të parë (Figura 4).

Si të ndryshoni ngjyrën në SAP GUI 750

Kur një ngjyrë është zgjedhur, për shembull, një cilësim i ngjyrave të verdhë, vetëm klikoni mbi "Save As ..." (Fig 5) dhe zgjidhni një emër për stilin e ri, si "Verifikimet e verdha" dhe klikoni OK.

Tani, një hap i rëndësishëm, është të shkosh në skedën e parë, "Të përgjithshme". Këtu, zgjidhni temën e dëshiruar e cila duhet të jetë ajo në të cilën janë krijuar cilësimet e reja të ngjyrave dhe të ndryshojë nga sistemi i varësisë Default (Fig 6).

Tani, përsëri në SAP Logon, thjesht hyni në një sistem, zgjidhni "Set Color to System" (Fig 7) dhe zgjidhni ngjyrën e dëshiruar (Fig 8).

Përsëriteni hapin për secilin sistem për të ndryshuar cilësimet e ngjyrave si kjo (Fig 9).

Pas të gjitha këtyre hapave, është e mundur të përfundosh me një SAP Logon të vetëdijshëm që duhet të përdorë cilësimet e paracaktuara.

Për të kaluar përsëri në parazgjedhje, përsëri shkoni te Cilësimet e Ngjyrës, e cila është një tab që gjendet në "Cilësimet e Dizajnit ..." (Figura 10).

Atje, zgjidhni grupin e parazgjedhur të ngjyrave të kërkuar për SAP Logon dhe klikoni OK.

Si vendosje ngjyra është aplikuar për secilin sistem, tani është kthyer në normal ... Me ngjyra të ndryshme për çdo sistem, për shembull zhvillimi, testimi, validimi, prodhimi (Figura 11)

Si të ndryshoni gjuhën në logon e sap

Ndryshimi i ngjyrës së sfondit në SAP update August 2018

Kjo është si të bëni një ngjyrë të ndryshimit të temës së nënshkrimit të SAP dhe të keni ngjyra të ndryshme SAP GUI‌ nga klienti. Ndrysho skemën e ngjyrave të SAP siç shpjegohet më sipër është se si të ndryshosh ngjyrën në SAP GUI‌ 750 dhe të ndryshosh ngjyrën e temave të ngjyrave me sukses dhe me lehtësi.

Ndryshimi i ngjyrës SAP dhe ngjyra e ndërfaqes është gjithashtu si ta ndryshoni temën SAP, e cila është e lidhur thellë me skemën e ngjyrave. Ngjyra SAP do t'ju ndihmojë të identifikoni klientët me sy.

Ndryshimi i ngjyrës SAP për të pasur ngjyra të ndryshme SAP GUI‌ nga sistemi.

Artikuj SAP, artikuj konsultimi

Hyrja në SAP HANA për Jo-Techies në video

Artikuj të ngjashëm


Comments (3)

Manuel Walters, 2018-08-19
Mulțumesc, foarte informativ
Jeremy Brown, 2018-08-19
Nu pot să cred că am găsit în sfârșit soluția, acesta a fost un coșmar pentru o lungă perioadă de timp, acum rezolvată
Pekalmyo, 2018-08-19
Dat werkte goed voor mij, ik hoefde niet verder te zoeken

Lini një koment