SAP ndryshon gjuhën e ndërfaqes SAP pas identifikimit

SAP ndryshon gjuhën e ndërfaqes SAP pas identifikimit [Shqiptar]

Gjuha SAP ndryshon

Për të ndryshuar gjuhën e parazgjedhur, atë që shfaqet sipas parazgjedhjes në ekranin e identifikimit të SAP-së, duhet ta ndryshoni atë përmes preferencave. Nëse thjesht përzgjidhni një gjuhë tjetër gjatë regjistrimit, do të aplikohet vetëm në sesionin e tanishëm dhe do t'ju duhet ta futni atë përsëri herën tjetër që ju hyni.

Për të ndryshuar patjetër gjuhën tuaj të parazgjedhur, në dritaren Logon SAP, shkoni tek Options ...

Gjeni SAP Logon Options => Opsionet e përgjithshme, dhe aty ndryshoni Language. Gjithashtu sigurohuni që Përdorimi i gjuhës Logon SAP si logon e parazgjedhur është e kontrolluar.

Aplikoni ndryshimin dhe rifilloni SAP Logon tuaj si të kërkuar, të gjitha sesionet aktive do të mbyllen.

Pastaj, rihap SAP Logon, duhet të shikoni tashmë ndërfaqen në gjuhën e kërkuar dhe gjeni serverin tuaj SAP.

Ndërfaqja është parazgjedhje në gjuhën e përzgjedhur dhe gjuha e propozuar e hyrjes është tani e zgjedhur në menunë Opsionet ....

Në rast se gjuha që dëshironi të përdorni nuk është në dispozicion, kontrolloni me administratorin e sistemit tuaj, ai mund të duhet ta instalojë atë.

Shihni gjithashtu Ndryshimi i ngjyrës SAP në sistem

Si të ndryshoni gjuhën në SAP

Gjuha e ndryshimit të SAP-së është e thjeshtë, me kusht që instalimi i gjuhës në SAP të jetë bërë nga ekipi qendror. Cilësimet e gjuhës SAP lejojnë të ndryshojnë gjuhën SAP hyrëse, e cila është gjithashtu e vlefshme për gjuhën SAP Hana. Kjo është mënyra e ndryshimit të gjuhës SAP.

Thjesht shkoni te opsionet e hyrjes në SAP> të përgjithshme dhe zgjidhni gjuhën që dëshironi të kaloni nga gjuha angleze në gjuhën tuaj të preferuar.

Si të ndryshoni gjuhën e sapit nga gjermanishtja në anglisht, si të ndryshoni gjuhën e logonës së parazgjedhur në SAP? Ndërsa gjermanisht është ajo gjuhë e shkruar, ju mund të dëshironi të bëni ndryshimin e gjuhës SAP në anglisht. Sapo të jetë ndryshuar gjuha e parazgjedhur e gjuhës, gjuha e hyrjes në fjalë do të jetë gjithnjë një, kjo do të bëjë ndryshimin e gjuhës SAP pas identifikimit. Parametri i parazgjedhur i SAP do të ndryshohet në përputhje me rrethanat.

Çelësi i gjuhës SAP

Çelësi i gjuhës SAP janë Kodet ISO 639-1.

Ato përbëhen nga një kod me dy shkronja për të identifikuar një gjuhë unike dhe mund të jetë ndryshe nga Kodi ISO i vendit, edhe nëse vendi ka një gjuhë të vetme unike kombëtare.

List of ISO 639-1 codes Çelësi i gjuhës SAPs

Tabela e gjuhës SAP hyrëse

Tabela e gjuhës SAP është SMLT, është tabela e kodeve të gjuhës SAP dhe tabela e gjuhës SAP logon. SMLT është gjithashtu kodi i transaksionit SAP për importin e gjuhës.

Tabela SMLT përmban gjuhët e instaluara që janë në dispozicion për të zgjedhur në Logon SAP. Për të shtuar një gjuhë të re, kodi i gjuhës duhet gjithashtu të jetë i disponueshëm në T002C së pari, tabela e gjuhës qendrore që përcakton gjuhët që mund të përdoren në sistem, qoftë për hyrje, ose në daljet e përdoruesit.

T002C SAP Përshtatja e të dhënave për tabelën T002
Të gjitha artikujt tonë SAP dhe artikujt e konsultimit

SAP ndryshon gjuhën pas identifikimit

Nëse dëshironi të ndryshoni gjuhën e përdoruesit pasi të keni hyrë në PSA, hapni sistemin e menysë> profilin e përdoruesit> të dhënat e veta.

Aty, në tabin e parazgjedhur, ndryshoni gjuhën e hyrjes në atë që dëshironi, për shembull EN për anglisht, ose FR për frëngjisht.

Gjuha SAP në kod

It is also possible to change the language via the Gjuha SAP në kod SU01 user administration, or the SAP language transaction SU3 maintain users own data.

Përdorimi i këtyre transaksioneve dhe mbushja e emrit të përdoruesit do t'ju çojë në të njëjtën ekran sikur të kaloni sistemin e menysë> profilin e përdoruesit> të dhënat e veta, në të cilat fusha e gjuhës së hyrjes mund të ndryshohet për gjuhën e zgjedhjes suaj.

Transaksioni i gjuhës SAP transaksion SU3 përdorni kodin

Një biznes SAP ndryshon gjuhën

Në një biznes SAP, shkoni te administrata e menusë anësore të anës së majtë> inicializimi i sistemit> cilësimet e përgjithshme> skeda e ekranit.

Këtu, një menu e zgjedhur e quajtur gjuhë do t'ju lejojë të zgjidhni midis të gjitha gjuhët e instaluara. Duke zgjedhur gjuhën që dëshironi, do të ndryshoni gjuhën në një biznes SAP, i cili menjëherë do të aplikohet në ndërfaqen e përdoruesit në gjuhën tuaj të preferuar.

Si ta ndryshoni gjuhën e parazgjedhur në një biznes SAP?

ABAP ka vendosur gjuhën

Për të vendosur gjuhën në gjuhën e programimit ABAP në gjuhën e dëshiruar, fillo duke hapur editorin ABAP.

Aty, hyni në tabelën e përshtatjes së sistemit të gjuhëve T002C dhe përditësoni gjuhën në vlerën e kërkuar për përdoruesin e synuar.

Si të ndryshoni Language Supplementation SAP

Gjuha SAP HANA

Ndryshimi i ndërfaqes grafike të përdoruesit për HANA është i njëjtë me atë të PSA standarde, pasi ndërfaqja është e njëjtë.

Megjithatë, nëse dëshironi të ndryshoni gjuhën e lidhjes së shërbimit të SAP, kjo mund të bëhet në definimin e shërbimit të hapur> Shërbimet SAP> Detajet e serverit SAP.

Krijimi i një Shërbimi SAP

Gjuha SAP ndryshon gjatë seancës

Nuk është e mundur të ndryshoni gjuhën SAP gjatë sesionit pa pasur nevojë të mbyllni të gjitha dritaret dhe të hyni përsëri.

Për të ndryshuar gjuhën në seancë dhe vetëm për sesionin pa ndryshuar gjuhën e përdoruesit të përdoruesit, opsioni më i mirë është që të zgjedhni një gjuhë tjetër në ekranin e hyrjes së SAP, kur futni emrin e përdoruesit dhe fjalëkalimin. Në këtë mënyrë, gjuha për seancën do të jetë ndryshe nga gjuha e parazgjedhur e përdoruesit.

Si të kontrolloni gjuhët e instaluara SAP në video

Artikuj të ngjashëm


Comments (8)

Leon Roberts, 2018-08-19
Danke das war hilfreich
Margarita Garner, 2018-08-19
Incredibile, ora è il mio turno di provare!
Becites, 2018-08-19
Ja, genau das habe ich gebraucht
Weekking, 2018-08-19
Nem hiszem el, hogy végül megtaláltam a megoldást, régen rémálom volt, most megoldódott
Hans, 2018-11-05
Thank you for the detailed description. Do you know where these language settings are being stored? I would like to roll out the SAP GUI with a predefined language setting, and I'm hoping there is somewhere a configuration file for this.
ybierling, 2018-11-05
Hello Hans, have you tried changing the code page in the saplogon.ini file ? You can force there a language. See more details on file format at https://m.stechies.com/saplogonini-file-format/
Hans, 2018-11-05
Hello Yoann, Sorry, I couldn't make it work. Unfortunately, the description regarding the code page section in Note 99435 is not very specific, and doesn't provide an example.    -1 = default code page is used: 1100    0 to nn = index on the language ID according to the sequence in the selection box in the extended dialog in SAPlogon. I tried different values. But all I got was a "SAP System Message invalid gui connect data" error message.
Mahmoud , 2019-12-03
Thanks for your information.

Lini një koment