Trajnimi i hyrjes SAP - Trajnimet SAP S/4 HANA me gjykim të lirë
Trajnimi i hyrjes SAP - Trajnimet SAP S/4 HANA me gjykim të lirë
 

Si të krijoni një hyrje të sistemit të ri në SAP GUI në 4 hapa të thjeshtë?

Si të krijoni një hyrje të sistemit të ri në SAP GUI në 4 hapa të thjeshtë? [Shqiptar]

Trajnimi i hyrjes SAP - Trajnimet SAP S/4 HANA me gjykim të lirë
Trajnimi i hyrjes SAP - Trajnimet SAP S/4 HANA me gjykim të lirë
 

Parametrat e lidhjes së sistemit sap GUI

Shtimi i një serveri të ri në listën e serverëve të shfaqur është mjaft e thjeshtë.

Mund të duhet ta bëni këtë në rast se organizata juaj nuk ju ka dhënë një listë të plotë të serverëve (shih listën e serverëve të SAP Logon dhe ndryshoni SAPlogon.ini ), nëse një server është krijuar rishtazi, ose jeni anëtarësuar së fundi në një projekt dhe papritmas ka nevojë për qasje në një server specifik të projektit.

Vendndodhja e skedarit saplogon INI në Windows 10 është në dosjen e mëposhtme, mund të aksesohet dhe modifikohet drejtpërdrejt - por do të shohim më poshtë se si ta bëni atë duke përdorur SAP GUI , i cili automatikisht do të azhurnojë këtë shteg skedari SAP GUI INI:

C: \ Përdoruesit \ [përdoruesi] \ AppData \ Roaming \ SAP \ Dosja e zakonshme

Ekranet e ndërfaqes SAP për të shtuar server në SAP 740 dhe për të shtuar server në SAP 750 janë pak më ndryshe, por procedura për të shtuar një server të ri SAP në listën e serverëve është goxha e ngjashme.

Shtoni server në SAP 740 në logon SAP
Shtoni server në SAP 750 në logon SAP
Vendndodhja e skedarit INI të SAPLogon

Identifikimi i SAP GUI

Filloni me dritaren Logon SAP klikoni në artikullin e ri të menusë në mënyrë që të shtoni një numër të ri të sistemit në saplogon.ini me GUI të SAP.

Përzgjidhni Sistemin e Përdorimit të Përdoruesit në menunë Krijo Regjistrim të Sistemit të Ri ka shumë të ngjarë të jetë opsioni i vetëm në dispozicion. Kliko Tjetër:

Parametrat e hyrjes SAP për serverin e ri

Këtu, sigurohuni që Lloji i lidhjes është vendosur në Custom Application Server.

Plotësoni detajet e dhëna nga administratori i sistemit tuaj: Përshkrimi (ky është emri që do të shfaqet në listën tuaj të serverit, ju mund të konfiguroni vlerën që ju pëlqen), Application Server, Numri Instalimi, ID Sistemi në SAP, SAProuter String më vonë një ka të ngjarë të mbetet bosh. Kliko Tjetër:

Parametrat e kyçjes së sistemit SAP GUI

Në Cilësimet e Rrjetit, në përgjithësi nuk do të duhet të ndryshoni asgjë, përveç nëse udhëzoheni ta bëni këtë, klikoni direkt Tjetër.

Gjuha dhe Encoding mund të qëndrojnë në vlerat e parazgjedhura, nëse nuk keni një nevojë të veçantë klikoni Finish për të përfunduar krijimin e një hyrjeje të re të sistemit për SAP GUI .

Serveri i ri tani shfaqet në listën tuaj të serverit! Kontrolloni logon e SAP GUI , duhet të shfaqet aty, dhe tani mund të shtohet edhe në të preferuarat e tua nëse përdoreni shpesh.

Çfarë është SAP GUI

SAP GUI është ndërfaqja grafike që lejon lidhjen me një sistem ekzistues të SAP dhe përdor të gjitha funksionet e SAP ERP. GUI fjalë për fjalë qëndron për GraphicalUserInterface, ndërfaqen grafike të përdoruesit.

Si të zgjidhet SAP GUI mbyllet automatikisht?

Nëse GUI juaj SAP mbyllet automatikisht, gabimi mund të vijë nga disa çështje, të cilat mund të jenë një lidhje e keqe në Internet, një lidhje VPN e paqëndrueshme, një instalim lokal i korruptuar, një gabim në listën e serverëve, ose gjithashtu një çështje e serverit.

Mënyra më e mirë për të zgjidhur SAP GUI mbyllet automatikisht çështje është të provoni zgjidhjet e mëposhtme:

  • Kontrolloni lidhjen tuaj në internet,

  • Kontrolloni lidhjen tuaj VPN,

  • Përditësoni listën e serverit tuaj lokal,

  • Re instaloni SAP GUI , qoftë me një instalim të freskët SAP 740 ose me instalimin SAP 750.

Nëse asnjë prej këtyre zgjidhjeve nuk funksionoi, kontaktoni ndihmën tuaj lokale të TI-së, pasi çështja shkon më thellë sesa vetë zgjidhja e problemeve.

Problemi SAP GUI 7.2. Seancat mbyllen automatikisht.
Trajnimi i hyrjes SAP - Trajnimet SAP S/4 HANA me gjykim të lirë
Trajnimi i hyrjes SAP - Trajnimet SAP S/4 HANA me gjykim të lirë
 

Artikuj të ngjashëm

Trajnimi i hyrjes SAP - Trajnimet SAP S/4 HANA me gjykim të lirë
Trajnimi i hyrjes SAP - Trajnimet SAP S/4 HANA me gjykim të lirë
 

koments (1)

баттамир, 2019-05-28
aa

Lini një koment

Trajnimi i hyrjes SAP - Trajnimet SAP S/4 HANA me gjykim të lirë
Trajnimi i hyrjes SAP - Trajnimet SAP S/4 HANA me gjykim të lirë
 
Trajnimi i hyrjes SAP - Trajnimet SAP S/4 HANA me gjykim të lirë
Trajnimi i hyrjes SAP - Trajnimet SAP S/4 HANA me gjykim të lirë