SAP Përcaktoni një Kontrollues MRP (Planifikimi i Kërkesave Materiale)

Përcaktoni një kontrollues MRP në SAP

Kontrollori MRP në SAP, Kontrolluesi i Planifikimit të Kërkesave Materiale, është një fushë e detyrueshme në Masterin e Materialit.

Ai përfaqëson personin ose grupin, i cili do të jetë përgjegjës për kontrollimin e caktimit të rrjedhës së punës materiale.

Për të përcaktuar një kontrollues të ri të MRP, shkoni te transaksioni i përshtatjes SPRO, nën Prodhimi> Planifikimi i Kërkesave Materiale> Të Dhënat Master> Përcaktoni Kontrollorët e MRP

Si të krijoni kontrollues MRP në SAP MM

Atje do të afishohen shënimet në dispozicion, ose klikimi në butonin e hyrjeve të reja do të lejojë krijimin e një të reje

Shkruani të gjitha detajet e detyrueshme: Bimë, kodin, përshkrimin, zonën e biznesit, qendrën e fitimit, llojin e marrësit dhe marrësit

Kur të kurseni, jepni një numër Kërkesë për personalizim.

Dhe voilà! Duhet të shfaqet një mesazh konfirmimi i të dhënave të ruajtura.

Grup MRP në SAP

Grupi SAP MRP përdoret për të ndarë dhe identifikuar përgjegjësitë e planifikimit të dallueshme. Grupi MRP SAP përdoret për strategji të ndryshme të planifikimit dhe për mënyrat e konsumit për shembull.

Përkufizim SAP MRP

Kuptimi i MRP SAP është Planifikimi i Kërkesave Materiale. Përcaktimi MRP në SAP është për të llogaritur të gjitha kërkesat për një cikël të caktuar të prodhimit, kontrolli MRP do të kontrollojë të gjitha kërkesat.

Transaksionet e SAP MRP do të përcaktojnë për shembull kohën që është e nevojshme për të prodhuar një sasi të caktuar në kohë dhe zbuloi se çfarë mund të mungojë, si një material i lëndëve të para ose produkte të tjera të bazuara në llojin e tyre të SAP dhe recetën e prodhimit.

Paga e planifikuesit material

Një pagë tipike e planifikimit të materialeve është rreth 55,000 dollarë amerikanë, siç përcaktohet në GlassDoor.

Planifikuesi i Materialeve Pagat në GlassDoor

Profili MRP në Material Master SAP

Profili i MRP në Material Master është një çelës që mban fushat e shikimit të MRP që kanë nevojë për mirëmbajtje kur krijojnë një hyrje të re të materialeve të reja.

Mund të përmbajë vlera fikse ose të paracaktuara dhe përdorimi i një profili MRP ekzistues do të lehtësojë detyrën e krijimit të mjeshtrit material, pasi disa detyra të përsëritura mund të shmangen.

Kodi i kontrollit në Material Master SAP

Kodi i kontrollit në krijimin e master materialit është një kod qeveritar i quajtur HSN për Sistemin e Harmonizuar të Nomenklaturës, një mënyrë për të klasifikuar mallrat midis vendeve.

Kontrolluesi i planifikimit të kërkesave materiale

Kontrolluesi i planifikimit të kërkesave materiale është personi fizik i cili do të jetë përgjegjës për ndjekjen e planifikimit të kërkesave materiale midis përdorimit të saj brenda organizatës.

S / 4HANA SAP Menaxhimi i Materialeve Trajnimi me video

Artikuj të ngjashëm


Comments (3)

Lois Flores, 2018-08-19
Da, asta am nevoie
Skillfulay, 2018-08-19
是的,這就是我需要的
alaethusZ, 2018-08-19
Det fungerade bra för mig, ingen anledning att titta längre

Lini një koment