Hiqni njoftimet e sigurisë të SAP GUI

Hiqni njoftimet e sigurisë të SAP GUI [Shqiptar]

Qasja në dosjen e mohuar në SAP

A jeni duke u mërzitur nga të gjitha këto njoftime SAP Security GUI (Fig 1), duke i kërkuar të gjithë kohën në qoftë se ju doni të lejojë një qasje file? Duke thënë çdo herë "Gjithmonë lejo", ose ndonjë opsion që përfshin fjalën "lejojë", mund t'ju bëjë të çmendur ...

Shpresojmë se ekziston një zgjidhje e lehtë për të hequr qafe prej tyre, nëse kjo është ajo që ju dëshironi por unë besoj se nëse ju jepni skedarë ose kërkoni që PSA të krijojë skedarë të ri, atëherë, natyrisht, ju dëshironi që ajo të ketë qasje në to.

Shko te opsionet e SAP (Fig 2) dhe, sapo të ekzistojë, zgjeroni seksionin "Siguria" e pemës për të shfaqur "Cilësimet e Sigurisë" (Figura 3).

Unë do t'ju propozoj dy metoda të ndryshme, një të shpejtë dhe të pista që do të lejojë çdo gjë, jo vetëm skedar lexuar / shkruar, dhe një tjetër për të lejuar vetëm atë që ju nevojitet.

1 Metoda e shpejtë dhe e pista, jo e rekomanduar

Ka një mënyrë të shpejtë për të lejuar qasjen, të cilën unë nuk e rekomandoj, por do të punojë absolutisht në të gjitha rastet.

Thjesht ndrysho opsionin "Status" nga "Customized" (Fig 4) (Unë besoj se ju nuk do të keni një "mohim rigoroz" nga default) në "Disabled". Kliko "Aplikoni" dhe / ose "Ok" (Fig. 4) dhe pastaj mund të ngarkoni lirshëm fotografi ose kërkoni nga PSA që të shkruani disa nga skedarët tuaj.

Por kujdes me këtë zgjidhje, pasi të gjithë siguria do të jetë me aftësi të kufizuara, mund të përjetoni disa çështje të papritura më vonë.

2 Përcaktimi i disqeve të leximit / shkrimit, rekomandohet

Zgjidhja me e gjate por me e sigurte do te ishte te specifikoje me manualisht cilat dosje apo disqe doni te lejoni PSA te lexoje / shkruajne ne ate pa kerkuar leje per cdo kohe.

Shko poshtë në vijën e fundit të "rregullave të sigurisë", e cila është bosh (Fig 5). Klikimi në të do t'ju lejojë të hyni në butonin "Fut".

Zgjidhni "Type: File", "Llojet e qasjes: Lexo / shkruaj", futni rrënjën tuaj të diskut të ndjekur nga një yll (për shembull, "C: / *" nën Windows) (Fig 6) dhe kliko ok kërkohet më, në çdo mjedis të SAP, për të lejuar ose mohuar një qasje të lexuar ose shkruar në çdo skedar në këtë disk!

Mos harroni të përsërisni këtë operacion për çdo disk: disqet lokale, disqet e përbashkëta, disqet e rrjetit, ...

Sigurisht, gjithashtu, mund të lejosh aksesin në një dosje specifike ose të specifikosh sistemet për një dosje.

Për shembull, mund të vendosni qasje në një direktori vetëm për mjedisin tuaj të prodhimit, një për simulim, një për zhvillim, ...

Një veprim i shkaktuar nga serveri u mohua

Për të lejuar PSA për të hyrë në një skedar të caktuar, rregulli duhet të ndryshohet për të lejuar. Shkoni te personalizoni paraqitjen lokale (Alt + F12)> Opsionet> Siguria> Cilësimet e sigurisë.

Ky mesazh i SAP GUI‌ popup ndodh sepse qasja në skedarin lokal në kompjuter është mohuar në të vërtetë nga cilësimet e sigurisë të GUI të SAP, të cilat duhet të përditësohen.

Këtu, shkoni në fund të rregullave të sigurisë dhe ndryshoni nga mohimi për të lejuar rregullin H / app.server / S / 3200.

Një veprim i shkaktuar nga serveri u mohua bazuar në një rregull
Nuk mund të shkarkohej për shkak të sigurisë SAP GUI

Si të çaktivizoni pop-up në SAP në Internet Explorer

Shko te veglat e menysë> opsionet e internetit> siguria> intranet lokal> niveli i personalizuar, gjeni bllokuesin e përdorimit të pop-up në skedën e ndryshme dhe ndryshoni nga mundësia për të çaktivizuar. Pas kësaj, pop-ups SAP nuk duhet të shfaqen më në Internet Explorer.

Si të çaktivizoni pop-up në ndërfaqen SAP

Gjeni programin e konfigurimit SAP GUI‌ nga menyja e kërkimit të Windows.

Këtu, shkoni te cilësimet e sigurisë> konfigurimi i hapur i sigurisë> veprimi i parazgjedhur dhe ndryshoni veprimin e parazgjedhur nga kërkesa për të lejuar.

Hyrja në SAP HANA për Jo-Techies në video

Artikuj të ngjashëm


Comments (16)

Lola Barker, 2018-08-19
Thanks that was helpful
Mathew Jefferson, 2018-08-19
Świetna historia, dzięki za udostępnienie
Tyler Colon, 2018-08-19
Obrigado, muito informativo
Claudia Cohen, 2018-08-19
간단하고 명확하며 잘 설명해 주셔서 감사합니다.
Catherine Hunter, 2018-08-19
我不知道這些細節,請多做點兒
Melissa Ross, 2018-08-19
Merhaba, yazınızı gördüm ve sorunumu çözmeme yardımcı oldu, çok teşekkürler
Jerry Garcia, 2018-08-19
Điều đó làm việc tốt cho tôi, không cần phải tìm thêm
Rose Stewart, 2018-08-19
Не знаю, как благодарить вас, но это чистый гений, спасибо
BrilliantGreen, 2018-08-19
Questo ha funzionato bene per me, non c'è bisogno di cercare oltre
MarcsTwist, 2018-08-19
Wow, c'est vraiment aussi simple, va essayer maintenant
Rowexexawayg, 2018-08-19
سایت عالی، لطفا ادامه دهید
xxbaileygirlI, 2018-08-19
Itu bekerja dengan baik untuk saya, tidak perlu melihat lagi
zlatomirR, 2018-08-19
Jeg skal prøve det nå, takk for at du deler
ARP, 2018-11-05
You saved my arse. Thanks
kevin, 2018-11-05
Many thanks for this. My admin had changed write to C:/ to Deny. He insisted he had not done anything either.
Mithi, 2018-12-11
I don't mind warnings pop ups, but it asking for file which doesn't exists.

Lini një koment