Parametrat e Parashikimit të PAP (Struktura MPOP)

Parametrat e Parashikimit të PAP (Struktura MPOP) [Shqiptar]

Struktura SAP MPOP nuk është një tabelë e vërtetë dhe nuk është e arritshme drejtpërdrejt, për shembull duke përdorur SE16N (Fig. 1).

Prandaj, nëse duam të nxjerrim të dhëna MPOP Master të Materialit për një grup të caktuar materialesh, kjo duhet të bëhet duke hyrë në disa tabela, MAPR (Fig 2) dhe PROP (Fig 3), që përmban informacion nga pamja Parashikimi i Masterit Material (Fig 4).

Së pari, ne duhet të kërkojmë indikatorin PNUM1 që korrespondon me tabelën / materialin në tabelën MAPR (Figura 5), ​​dhe pastaj përdoreni atë në tabelën e PNPP-së të PNPP-së (Fig. 6), versionet e ndryshme të parametrave të Parashikimit do të detajohen.

Më së fundi duhet të zgjedhim numrin më të lartë të Historisë, parametrin HSNUM në mënyrë të vazhdueshme, për të marrë parametra aktiv të parashikimit.

Është mjaft e thjeshtë, në SQVI, që të krijojë një tabelë, të bashkëngjitet tabela MAPR dhe PROP, për të shfaqur dhe nxjerrë të dhënat tona MPOP.

Tastet e tabelave

Fushat PROP shfaqen sipas parazgjedhjes në MM03 Pamja e parashikimit (Fig 4) dhe që vjen nga MPOP:

Number of periods required

PERAN Historical periods
ANZPR Forecast periods
PERIO Periods per season
PERIN Initialization pds
FIMON Fixed periods

Control data

KZINI Initialization
SIGGR Tracking limit
MODAW Model selection
MODAV Selection procedure
KZPAR Param.optimization
OPGRA Optimization level
GEWGR Weighting group
ALPHA Alpha factor
BETA1 Beta factor
GAMMA Gamma factor
DELTA Delta factor

Detajet e plota të strukturës MPOP janë në dispozicion në internet [1]

S / 4HANA SAP Menaxhimi i Materialeve Trajnimi me video

Artikuj të ngjashëm


Comments (2)

lupusbabex05F, 2018-08-19
正確に私が探していたもの、完璧なもの
slovenskaZ, 2018-08-19
Jag ska prova det nu, tack för att du delar

Lini një koment