Trajnimi SAP PUR - Trajnimet SAP S/4 HANA me gjykim të lirë
Trajnimi SAP PUR - Trajnimet SAP S/4 HANA me gjykim të lirë
 

Blerja e grupit në SAP

Blerja e grupit në SAP [Shqiptar]

Trajnimi SAP PUR - Trajnimet SAP S/4 HANA me gjykim të lirë
Trajnimi SAP PUR - Trajnimet SAP S/4 HANA me gjykim të lirë
 

Krijo grup blerës në SAP

Krijimi i një grupi të ri blerjesh në SAP është mjaft i thjeshtë.

Duke filluar nga transaksioni Customizing SPRO, shkoni te Menaxhimi i Materialeve> Blerja> Krijoni Grupet Blerëse:

Këtu, grupet ekzistuese Blerja do të shfaqen klikoni tek Hyrjet e reja për të shtuar ato të reja.

Futni detajet për grupet e kërkuara të blerjes dhe shtypni Ruaj.

Kërkesa për përshtatje do të kërkohet, futni një të vlefshme, dhe kjo është ajo!

Blerja e grupit dhe blerja e organizatës SAP

Një organizatë blerëse është departamenti i blerjes, që përmban ansamblin e njerëzve brenda një organizate që menaxhon të gjitha blerjet brenda një kompanie. Një grup blerës është një nënndarje e organizatës blerëse. Grupi Blerja është një ekip që kujdeset për disa shitës ose mallra të veçanta brenda departamentit të organizatës blerëse.

Grupet e blerjes nuk u caktohen organizatave blerëse. Grupet e blerjes përdoren vetëm për raportim të brendshëm.

Diferenca midis organizatës blerëse dhe grupit blerës.

Cakto grupin e blerjes në organizatën blerëse

Nuk është e mundur të caktohet një grup blerës për një organizatë blerëse, pasi një organizatë blerëse është një entitet brenda kodit të kompanisë, ndërsa grupi blerës përdoret vetëm për qëllime të raportimit të brendshëm.

Çdo grup blerës mund të krijojë një urdhër blerjeje për çdo organizatë blerëse.

Nëse grupi i Blerjes duhet të caktohet në një organizatë blerëse.

Caktimi i grupit blerës SAP

Grupet e blerjes nuk i caktohen ndonjë entiteti tjetër, pasi ato janë të pavarura dhe përdoren për raportim të brendshëm.

Në SPRO IMG> blerje MM> krijoni grupe blerjesh, ju mund të krijoni grupe blerëse.

Në pamjen e blerjes master materiale, grupet e blerjes mund të caktohen në materiale.

Caktimi i grupit blerës SAP

Grupi blerës i kodit SAP

The Grupi blerës i kodit SAP is OME4, change view grup blerës në SAP: overview. There, is it possible to create, delete, and copy purchasing groups in SAP.

Grupi blerës i kodit SAPs ( Transaction Codes )

Blerja e tabelës së grupeve në SAP

Tabela për grupin e blerjes në SAP është T024, i arritshëm me transaksionin SE16N të shikimit të tabelës.

Tabela e grupit blerës T024 përmban të gjitha informacionet rreth grupeve të blerjes në SAP.

Blerja e tabelës së grupeve në SAP T024

Si të gjeni grupin e blerjes në SAP

Ka dy mënyra për të gjetur një grup blerjesh në SAP:

using the Grupi blerës i kodit SAP OME4,

shikimi i tabelës së grupeve të blerjes në SAP T024 me shikuesin e tabelës SE16N.

Trajnimi SAP PUR - Trajnimet SAP S/4 HANA me gjykim të lirë
Trajnimi SAP PUR - Trajnimet SAP S/4 HANA me gjykim të lirë
 

Artikuj të ngjashëm

Trajnimi SAP PUR - Trajnimet SAP S/4 HANA me gjykim të lirë
Trajnimi SAP PUR - Trajnimet SAP S/4 HANA me gjykim të lirë
 

koments (0)

Lini një koment

Trajnimi SAP PUR - Trajnimet SAP S/4 HANA me gjykim të lirë
Trajnimi SAP PUR - Trajnimet SAP S/4 HANA me gjykim të lirë
 
Trajnimi SAP PUR - Trajnimet SAP S/4 HANA me gjykim të lirë
Trajnimi SAP PUR - Trajnimet SAP S/4 HANA me gjykim të lirë