* SAP* MASTER MASTER Accounting 2: Optimizing Sales and Distribution Management

This blog article explores the * SAP* MASTER MASTER screen Accounting 2 and its technical details, such as organizational units, tables, customization transactions, and business transactions. Discover how this view can help optimize sales and distribution management by providing a comprehensive view of all sales-related information for a specific material in one place.
* SAP* MASTER MASTER Accounting 2: Optimizing Sales and Distribution Management


The * SAP* MASTER MASTER screen Accounting 2 is a part of the SAP ERP system used to manage sales-related data for materials within an organization. This screen allows users to view and edit sales-related information for a specific material.

Екранът на счетоводството 2 е разделен на няколко раздела, всеки от които съдържа различни полета за въвеждане и показване на информация. Първият раздел е продажбите: обща/заводска секция, която показва основна информация за материала, като например номера на материала, тип материал и описание. Този раздел включва също области за поддържане на данни, свързани с организацията за продажби, канал за дистрибуция и завод.

Следващият раздел е продажбите: Org Sales. Раздел с данни 1, който съдържа области за въвеждане на данни, свързани с продажбите, като например търговския блок, ценообразуването и записите на състоянието. Този раздел включва също полета за поддържане на данни, свързани с йерархията на продуктите, групата на материалите и групата за присвояване на акаунти.

Продажбите: Орг на продажбите. Разделът с данни 2 съдържа полета за въвеждане на данни, свързани с клиента и йерархията на клиента, като например номера на клиента, номера на материала на клиента и списъка/изключването на материали. Този раздел включва също полета за поддържане на данни, свързани с доставката, като например точката на доставка и приоритета на доставката.

И накрая, последният раздел е разделът за продажби: текстове за продажби, който позволява на потребителите да въвеждат и поддържат текстове за продажби за материала. Този раздел включва полета за въвеждане на данни, свързани с краткия текст, среден текст и дълъг текст за материала.

Overall, the * SAP* MASTER MASTER screen Accounting 2 is an essential tool for managing sales-related data for materials within an organization, providing a comprehensive view of all sales-related information for a specific material in one place.

Технически подробности, свързани с счетоводството2 изглед

The * SAP* MASTER MASTER screen Accounting 2 is associated with various technical details that are crucial for its proper functioning. These details include organizational units, tables, customization transactions, and business transactions.

Организационни единици:

The main organizational units associated with the * SAP* MASTER MASTER screen Accounting 2 are the sales organization, distribution channel, and plant. The sales organization is responsible for sales-related transactions, while the distribution channel is responsible for the distribution of materials to customers. The plant is responsible for the production and inventory management of the material.

Таблици:

Several tables are involved in maintaining data related to the * SAP* MASTER MASTER screen Accounting 2. Some of the critical tables are:

  • Мара: Общи данни за основните материали
  • MVKE: Данни за продажбите за материали
  • KNA1: Общи данни в главния клиент
  • KNVV: Данни за зоната за продажби за клиент

Сделки за персонализиране:

The main customization transactions associated with the * SAP* MASTER MASTER screen Accounting 2 are:

  • Mm01: Създайте материал за материали
  • MM02: Променете главния материал
  • MM03: Дисплей Магистър на материалите

Тези транзакции се използват за персонализиране на SAP Материалния главен екран 2, за да отговарят на специфични организационни изисквания.

Бизнес транзакции:

Основните бизнес транзакции, свързани с SAP Материално -главното счетоводство 2, са:

  • Продажби: Поръчка за продажби (така), доставка и фактуриране
  • Разпространение: Поръчка за прехвърляне на акции (STO), изходяща доставка и емисия на стоките

Тези транзакции се използват за извършване на различни бизнес процеси, свързани с продажбите и разпределението на материалите в рамките на организацията.

Заключение

В заключение, SAP MATERY MASTER SCREENCING 2 е свързан с различни технически детайли, които са от съществено значение за правилното му функциониране. Разбирането на тези технически подробности е от решаващо значение за ефективно управление на данните, свързани с продажбите, за материали в рамките на дадена организация.

Често Задавани Въпроси

Каква роля играе екранът SAP MATERY MASTER счетоводство 2 в управлението на продажбите и дистрибуцията?
Екранът SAP MATERY MASTER счетоводство 2 е от съществено значение за оптимизиране на управлението на продажбите и дистрибуцията. Той улеснява по -добрия контрол върху данните за продажбите, условията за ценообразуване и канали за дистрибуция, като гарантира по -ефективен и точен процес на продажби.

Yoann Bierling
За автора - Yoann Bierling
Yoann Bierling е специалист по уеб публикуване и цифрови консултации, което прави глобално въздействие чрез експертиза и иновации в технологиите. Страстен от овластяването на хората и организациите да процъфтяват в дигиталната ера, той е накаран да постигне изключителни резултати и да постигне растеж чрез създаване на образователно съдържание.




Коментари (0)

Оставете коментар