Tre këshilla të ekspertëve për të përmirësuar proceset e prokurimit

Tre këshilla të ekspertëve për të përmirësuar proceset e prokurimit [Shqiptar]

Pse proceset e prokurimit janë thelbësore për një kompani?

Proceset e prokurimit janë në qendër të zinxhirit të furnizimit, dhe ato janë të nevojshme për të kryer çdo veprimtari prodhimi ose shitje poshtë vijës.

Menaxhimi i ciklit jetësor të prokurimit është i përbërë nga disa pjesë, të cilat mund të përmblidhen në procesin e blerjes së pagave në plan, në disa hapa:

  • Planifikimi se cilat burime janë të nevojshme për aktivitetet e planifikuara,

  • Blerja e këtyre burimeve nga ofruesit më të mirë,

  • Pagesa e tyre në mënyrë adekuate.

Disa software po ndihmojnë për të kryer këto aktivitete thjesht, me efikasitet dhe me qasje në grupin më të madh të mundshëm të furnitorëve, siç është platforma në internet Ariba SAP‌ që lejon të menaxhojë proceset e prokurimit operacional të pothuajse çdo ndërmarrje, duke përmirësuar kështu në mënyrë drastike procesin e tyre global global të Menaxhimit të Materialeve që duhet të jetë në vend edhe para fillimit të prokurimit.

Këshilla për të përmirësuar proceset e prokurimit

Ne e bëmë komunitetin më poshtë pyetje për këshillat e tyre më të mira për përmirësimin e proceseve të prokurimit të korporatave:

Cila është një këshillë që do të jepnit për menaxherët e zinxhirit të furnizimit ose për punonjësit që merren me prokurim për të përmirësuar proceset e prokurimit ERP (apo jo)?

Këto pyetje janë shumë të rëndësishme për të përmirësuar proceset e menaxhimit të lëndëve të para të kompanisë, dhe për të siguruar një prokurim të qetë që do të lejojë që prodhimi të funksionojë në kohë, të ketë mjaftueshëm gjysmë të gatshme ose të përfunduara të mira për të dërguar kur shitjet do të vijnë.

Këtu është ajo që ata na përgjigjën:

Trajnimi në internet i prokurimit të SAP
Trajnimi në internet i prokurimit të SAP

Adeel Shabir, Indoor Champ: Procesi i detyrueshëm për blerjen e mallrave të konsumit

Procesi i prokurimit është i detyrueshëm nëse keni një biznes që po bën blerjen e mallrave të konsumit. Ka shumë gjëra që duhet të mbani në mend kur merren me proceset e prokurimit.

* Më poshtë janë sugjerimet për përmirësimin e proceseve të prokurimit: *
  • 1. Ndërtoni marrëdhënie më të mira me furnizuesit. Kjo është e nevojshme sepse për të ruajtur planin tuaj të prokurimit duhet të keni marrëdhënie të shkëlqyera me furnitorët. Kjo me të vërtetë mund të përmirësojë pozicionin tuaj në trajtimin me efikasitet të prokurimit.

  • 2. Përmirësoni rrjetin tuaj. Kur keni ndarje të prokurimit për të trajtuar, ju duhet të përmirësoni aftësitë tuaja të rrjetit për të pasur sa më shumë njohuri për tregun. Në këtë mënyrë ju e dini për tregun.

  • 3. Vëzhgoni tendencat globale. Kur jeni në biznes, duhet të kujdeseni për trendet e ardhshme që po ndodhin rreth jush. Kjo mund të ndodhë vetëm kur keni lidhje të shkëlqyera dhe rrjeti juaj është i gjerë.

Adeel Shabir, Ekzekutiv i marketingut në përmbajtje, Indoor ChampAdeel Shabir, Ekzekutiv i marketingut në përmbajtje, Indoor Champ
Unë jam një Ekzekutiv i Marketingut të Përmbajtjes në Indoor Champ - një media e krijuar për entuziastët e lojërave brenda. Ne besojmë se lojërat si pingpongu dhe shahu i bëjnë njerëzit më produktivë dhe më pak stresues në punë, dhe argëtohen më shumë në shtëpi.
Indoorchamp 

John Moss, Blinds English: përdorni një ERP për të automatizuar gjërat

Bërja e përdorimit sa më të plotë dhe më efikas të ERP tuaj mund të ju ndihmojë të menaxhoni më mirë dhe me efikasitet porositë e blerjes, duke thjeshtësuar dhe automatizuar shumë prej proceseve tuaja që konsumojnë më shumë kohë. Një ERP mund të automatizojë gjëra të tilla si krijimin e numrave të përcjelljes së dërgesave, kontrollet e inventarit, shkaktuesit e përmbushjes, koordinimin e furnizimeve dhe një gamë të gjerë detyrash të tjera, nëse me të vërtetë merreni me të, duke përfshirë kontrollimin e faqeve të tjera për aksionet në dispozicion nëse diçka nuk është e disponueshme në tuaj. qendër e lokalizuar.

ERP-ja juaj gjithashtu mund t'ju lejojë të kurseni një masë të madhe të kohës gjatë krijimit dhe mbikëqyrjes së urdhrave të blerjeve, duke vendosur një kornizë për riorganizimin me një klikim dhe prishjen e urdhrave mbi baza linje-pas-line, si dhe për të mahnitur datat e shumëfishta të shpërndarjes dhe vendet nga po të njëjtën porosinë e blerjes nëse është e nevojshme!

John Moss, Blinds English, CEOJohn Moss, Blinds English, CEO
Blinds angleze

Leonard Ang, EnKo Products: partner me furnizuesit përmes një ERP

Për mua, një mënyrë më e mirë për t'iu qasur procesit të prokurimit është njohja e furnitorëve si partnerët tuaj pasi ato janë të rëndësishme për suksesin e një organizate. Kjo për shkak se të dy kompanitë tuaja ndajnë informacion thelbësor në lidhje me zinxhirin e furnizimit i cili është thelbësor në përafrimin e planeve të ardhshme të të dy palëve. Me ERP, ju jo vetëm që ndani marrëveshje të forta partneriteti furnizuesi, por duhet të lehtësoni shkëmbimin e informacionit në lidhje me shitjet dhe parashikimet operative dhe planet. Me këtë, ulje të kostos dhe përfitim i përmirësuar mund të vërehen pasi ekziston aftësi e automatizuar e përmirësuar në menaxhimin e inventarit, zbritjet e furnitorëve, pretendimet, blerjet, pagesa dhe kërkesa për kuotim.

Leonard Ang, Menaxher i Komunitetit, Menaxhimi i CMO IpropertyLeonard Ang, Menaxher i Komunitetit, Menaxhimi i CMO Iproperty
Emri im është Leonard Ang. Unë jam një shkrimtar për Menaxhimi i pronave të CMO, një kompani B2B Ecommerce që shet etiketa në depo, shkolla, universitete dhe organizata në sektorin publik.
Menaxhimi i pronave të CMO
Qasni mijëra trainime të SAP në internet
Qasni mijëra trainime të SAP në internet

Foto Galeria

Artikuj të ngjashëm


Comments (0)

Lini një koment