SAP MM training - SAP S/4 HANA trainings with free trial
SAP MM training - SAP S/4 HANA trainings with free trial
 

Carane ngganti BOM ing SAP

Carane ngganti BOM ing SAP

SAP MM training - SAP S/4 HANA trainings with free trial
SAP MM training - SAP S/4 HANA trainings with free trial
 

Carane ngganti BOM ing SAP

Ngganti BOM ing SAP gampang kasedhiya ing transaksi SAP CS02 Ganti materi BOM. Komponen bisa ditambahake utawa dibusak nggunakake kode kasebut.

BOM materi tampilan ing SAP

Bill Material materi ing SAP bisa ditampilake nggunakake tcode CS03 BOM materi tampilan.

Ngilangi item BOM ilang

Sawise salinan BOM utawa migrasi menyang pabrik anyar, item-item ing ngisor iki ora bisa disalin.

Contone, kanggo Material M:

Bahan M / Plant A / BOM X:

- Bahan dhisikan: item 010, materi 1 sah kanggo 01.09.2015,

- Materi ing ngisor iki: item 010, materi 2 sing sah saka 01.09.2015 karo nomer owah-owahan, ora disalin kanggo Material M ing Plant B (Gugus 1).

Disalin (2 kasus):

Kasus pisanan, Material M / Plant B / BOM Y:

- Bahan dhasar: item 010, materi 1 sah kanggo 31.12.9999,

- Ngikuti bahan 2 ilang (2.1 Fig.).

Kasus kapindho: Material M / Plant B / BOM Y:

- Bahan awal 1 ilang,

- Dipuntedahaken materi: item 010, materi 2 sah kanggo 31.12.9999 (Fig 2.2).

Ing kasus iki, BOM X ing Plant A kudu duwe nomer owah-owahan sing ana ing materi kasebut.

Banjur ana 2 kasus sing beda-beda, ndeleng CS03 - BOM materi tampilan: Gambaran Umum Umum sing ditrapake kanthi mbandhingake BOM ing Plant A lan Plant B kanggo Material M.

1 - Materi sing disalin awal

Kasus pisanan, materi sing disalin ing Plant B minangka materi awal, bener digunakake - sampeyan banjur bisa mlumpat menyang langkah 3, minangka materi ing ngisor iki bisa langsung ditambahake.

2 - Materi sawise disalin

Yen materi kasebut disalin, sampeyan kudu nindakake langkah ekstra, yaiku kanggo ngganti menyang materi awal, banjur nambah materi ing ngisor iki.

Kaping pisanan, ketik Material M lan Plant B ing CS02 - Ganti Materi BOM: Layar Awal (Gambar 3) (ora perlu ngowahi Valid Saka tanggal), sijine materi dhisikan ing papan ing ngisor iki ing CS02 - Ngganti Material BOM : Gambaran Umum Item (Gambar 4), lan simpen.

3 - Tambah materi ing ngisor iki

Sawise sampeyan njaga materi dhisikan saiki, sampeyan bisa nambah materi ing ngisor iki. Ketik ing CS02 ing Material M, Plant B, lan ngganti nomer (Gambar 5).

Sawise ngetik deskripsi kanggo owah-owahan (Grafik 6), nomer owah-owahan kanthi otomatis bakal nglebok Valid saka tanggal karo tanggal nomer owahan (Gambir 7), sing sampeyan pengin nggunakake.

Sampeyan banjur bisa nyelehake materi ing ngisor iki ing panggonan materi dhisikan (Gambar 8), lan simpen.

4 - Priksa persiyapan

Deleng maneh ing CS03 supaya konfigurasi final cocok karo apa sing dikarepake - Tanduran B / BOM Y kanthi materi aktif lan materi ing ngisor iki diwiwiti tanggal tanggal nomer pangowahan (Fig 9).

Gambar

Gambar 1: SAP CS03 Tampilan materi BOM: Gambaran umum Item - BOM sing ngemot item karo komponen ing ngisor iki,

Gambar 2.1: SAP CS03 Tampilan materi BOM: Pangkas Umum Item - BOM disalin karo komponen ing ngisor iki sing ilang,

Gambar2.2: SAP CS03 Tampilan materi BOM: Pangkas Umum Item - BOM disalin karo komponèn item dhisikan sing ilang,

Gambar 3: SAP CS02 Ganti materi BOM: Layar Awal - Ketik bahan lan tanduran kanggo nganyari item,

Gambar 4: SAP CS02 Ganti materi BOM: Pangkas Umum Item - Nganyari materi,

Gambar 5: SAP CS02 Ganti materi BOM: Layar awal - Ketik bahan, tanduran lan nomer owah-owahan,

Gambar6: SAP CS02 Ganti materi BOM: Data Manajemen Objek - Ketik deskripsi owahan,

Gambar7: SAP CS02 Ganti materi BOM: Layar awal - Tanggal otomatis disalin saka nomer owah-owahan,

Gambar8: SAP CS02 Ganti materi BOM: Pangkas Umum Gambaran - Nganyari item karo komponen lan nomer owah-owahan,

Gambar9: SAP CS03 Tampilan materi BOM: Pangkas Umum Item - Target BOM diupdate.

SAP MM training - SAP S/4 HANA trainings with free trial
SAP MM training - SAP S/4 HANA trainings with free trial
 

Artikel serupa

SAP MM training - SAP S/4 HANA trainings with free trial
SAP MM training - SAP S/4 HANA trainings with free trial
 

Komentar (0)

Ninggalake komentar

SAP MM training - SAP S/4 HANA trainings with free trial
SAP MM training - SAP S/4 HANA trainings with free trial