Trajnimi SAP PUR - Trajnimet SAP S/4 HANA me gjykim të lirë
Trajnimi SAP PUR - Trajnimet SAP S/4 HANA me gjykim të lirë
 

Regjistrimi i blerjeve në SAP MM S4HANA

Regjistrimi i blerjeve në SAP MM S4HANA [Shqiptar]

Trajnimi SAP PUR - Trajnimet SAP S/4 HANA me gjykim të lirë
Trajnimi SAP PUR - Trajnimet SAP S/4 HANA me gjykim të lirë
 

Regjistrimi i blerjeve në SAP MM S4HANA

Një informacion i blerjes, zakonisht i quajtur thjesht PIR, është lidhja midis një materiali të prokuruar nga jashtë dhe shitësit që do ta furnizojë atë në mënyrë efektive.

Ky është një objekt i standardizuar i të dhënave në Menaxhimin e të Dhënave Master të SAP dhe informacioni më i rëndësishëm përmban, pavarësisht nga lidhja mes shitësve dhe materialeve, çmimi i materialit për shitës, kushtet e dorëzimit, kufizimet për mbivlerësim ose nën-dorëzimit, datat e planifikimit të dorëzimit, ose edhe periudhat e disponueshmërisë.

Transaksioni SAP PIR është ME11, Krijo Regjistrin e Informacionit.

Lloji i prokurimit të blerjes së informacioneve të blerjes

Ekzistojnë 4 mënyra të ndryshme për të blerë materiale të jashtme dhe për këtë arsye 4 lloje të ndryshme të prokurimit në Info Info të Blerjes:

Standard, për urdhrat e blerjes standarde. Këto themelore mund të krijohen me ose pa shënime master,

Nënkontraktimin, për nënkontratë ose prodhimin e taksave, kur një palë e tretë bën mbledhjen e lëndëve të para në emër tuaj dhe këto kosto specifike duhet të llogariten,

Tubacion, për materiale specifike të shpërndara nga sasia, dhe për të cilat përdoret një tubacion, ose ekuivalent i tillë si kabllo, për furnizim, si uji, nafta, energjia elektrike, ...,

Dërgesë, kur materiali është ruajtur nga shitësi dhe ai e menaxhon disponueshmërinë e tyre për ju, e cila gjithashtu vjen me shpenzime specifike shoqëruese.

Si të krijoni një PIR në SAP

Para së gjithash, është e domosdoshme të futet në transaksionin ME11, në të cilin duhet të futen informatat kryesore: numrin e shitësit, numrin material, organizatën blerëse, fabrikën dhe numrin ekzistues të rekordeve ekzistuese për kopje.

Duhet të zgjidhet kategoria e informacionit, e cila është standarde, nënkontraktuese, tubacion ose ngarkesë.

Info Regjistro të dhëna të përgjithshme

Të dhënat e përgjithshme të Reklamës së Blerjes janë të vlefshme për të gjitha llojet e prokurimeve dhe përmbajnë informacion bazë si:

Kujtuesi i parë, Kujtuesi i dytë, Kujtuesi i tretë, në ditë, duke treguar kur kujtuesit duhet t'i drejtohen shitësit. Lënë një vlerë negative do të thotë se duhet të ndodhë para datës së dërgesës,

Numrin e materialit të shitësit, numrin identifikues të përdorur nga shitësi për këtë material, i cili mund të jetë i ndryshëm nga ai i organizatës blerëse,

Grupi material i shitësit, grupi material i përdorur nga shitësi,

Personi shitës, emri i personit të kontaktit në anën e shitësit,

Telefoni, numri përkatës i telefonit,

Marrëveshja e kthimit, e cila mund të tregojë se si janë kthimet e mira apo rimbursimet që punojnë me atë shitës,

Njësia e porosisë, njësia e masës për urdhërat e shitësit,

Kategoria e certifikatës, lloji i certifikatës që lëshon shitësi për këtë material,

Vendi i origjinës, vendi në të cilin prodhuesi prodhon materialin.

Të dhënat e organizatës blerëse të rekordeve informative 1

Pamja e ardhshme ndryshon për llojin e prokurimit, dhe, në shembullin e mëposhtëm, po përdorim një material standard për të lehtësuar këtë tutorial.

Fushat më të rëndësishme në formularin e të dhënave të organizatës blerëse janë si në vijim:

Afati i planifikuar i dorëzimit, numri i ditëve zakonisht të nevojshme për dorëzimin e këtij materiali nga ky shitës,

Grupi blerës, grupi blerës material,

Sasia standarde, sasia më e zakonshme e porositur për këtë material në këtë shitës,

Sasia minimale, në mënyrë që të sigurohet që asnjë urdhër i vogël i këtij materiali të mos jetë i mundur,

Sasia maksimale, për të siguruar që nuk mund të porositen shuma të pazakonta në një kohë,

Çmimi neto, çmimi i një njësie prokurimi të këtij materiali,

Incoterms, kushtet tregtare dhe të ofrimit.

Regjistrimi informon informacione shtesë

Informacioni i përmendur më lart është i mjaftueshëm për të krijuar një rekord të blerjes standarde të blerjeve, megjithatë, është e mundur të shkojmë më tej duke hyrë në kushtet e çmimeve, për shembull për produktet sezonale që mund të jenë më të shtrenjta jashtë sezonit se sa gjatë sezonit.

Gjithashtu, mund të futen tekste standarde, të cilat do të kopjohen në artikullin e porosisë.

Pasi të keni futur të gjitha informatat për PIR, është koha për ta ruajtur atë dhe konfirmoni veprimin në kutinë përkatëse.

Regjistri i blerjes i krijuar, numri i lidhur do të shfaqet në kutinë e informacionit SAP GUI , i cili mund të klikohet për të hyrë në një pop-up ku numri mund të kopjohet.

Tani është në dispozicion në tabelën përkatëse SAP Furnizuesi Furnizues dhe mund të përdoret për të gjithë përpunimin dhe rendin e mëtejshëm.

Ky numër SAPPIR tani mund të përdoret për të redaktuar ose shfaqur, ose për të ndarë me kolegët që kanë nevojë për të hyrë në informacionin përkatës të blerjes.

Transaksioni SAP PIR

Transaksioni SAP PIR ose Purchase Info Record është ME11, Krijo Regjistrin e Informacionit. Mund të gjendet në pemën SAP Easy Access nën SAP Menu> Logjistika> Menaxhimi i materialeve> Blerja> Të dhënat kryesore> Regjistrimi i informacionit> Krijo.

Tabela SAP PIR

Tabelat e mëposhtme janë përfshirë në Informacionin e Blerjes së Informacionit:

EINA, Të dhënat e blerjes regjistrojnë të dhënat kryesore,

EINE, Të dhënat e blerjes regjistrojnë të dhënat organizative.

Tabelat e përfshira në Regjistrin e blerjeve

Tabela e masterit të shitësit SAP

Disa tabela përdoren nga mjeshtri Furnizues:

LFA1, Seksioni i Përgjithshëm i Furnizuesit,

LFB1, Furnizuesi Master kodin e kompanisë,

LFAS, Master i Furnizuesit Numri i regjistrimit të TVSh-së në seksionin e përgjithshëm,

LFB5, Dhënave Master të Furnizuesit,

LFBK, Detajet Master të furnitorit të furnitorit,

LFBW, Llojet e taksave reklamuese të shitësit,

LFM1, Furnizuesi i të dhënave të organizatës rekord të blerjes së reklamave,

LFM2, dhënësi i furnizuesit të dhënave rekord të blerjes.

Klientët, Materialet dhe Furnizuesit Master Tabelat e të Dhënave

Shiko gjithashtu

Si të zgjidhet SB Blerja e organizatës XX nuk është përgjegjëse për fabrikën YY
SAP Caktimi i organizatës blerëse në kodin e kompanisë dhe fabrikën
SAP zgjidh KI248 Llogaria kërkon një caktim në një objekt CO
SAP Si të zgjidhet versioni nuk është përcaktuar për vitin fiskal
Si të krijoni një material në SAP S / 4HANA SAP MM në SAP S / 4HANA
Trajnimi SAP PUR - Trajnimet SAP S/4 HANA me gjykim të lirë
Trajnimi SAP PUR - Trajnimet SAP S/4 HANA me gjykim të lirë
 

Artikuj të ngjashëm

Trajnimi SAP PUR - Trajnimet SAP S/4 HANA me gjykim të lirë
Trajnimi SAP PUR - Trajnimet SAP S/4 HANA me gjykim të lirë
 

koments (0)

Lini një koment

Trajnimi SAP PUR - Trajnimet SAP S/4 HANA me gjykim të lirë
Trajnimi SAP PUR - Trajnimet SAP S/4 HANA me gjykim të lirë
 
Trajnimi SAP PUR - Trajnimet SAP S/4 HANA me gjykim të lirë
Trajnimi SAP PUR - Trajnimet SAP S/4 HANA me gjykim të lirë